BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kürt gençleri neden hala dağa çıkıyor?

Radikal'den Ezgi Başaran PKK'ya katılan çocuklarının geri gelmesi için eylem başlatan aileleri konu alan yazısında Kürt gençlerinin neden hala dağa çıktığını sorguladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Diyarbakır'da çocukları PKK'ya katılan 11 ailenin başlattığı eylemin yankıları sürerken Radikal si yazarı Ezgi Başaran konuya başka bir açıdan yaklaşarak Kürt gençlerinin neden hala dağa çıkma eğiliminde olduğunu sorguladı.

Başaran "Ey PKK, ey HDP! Ayıp oluyo ama!" başlıklı yazısında devletin ve medyaya konuya bakış açısısını eleştirdi. "Sen devletsin. Vatandaşın için varsın. Dağdaki örgütü insafa davet edeceğine, çocukları dağa çıkmaya itecek hayatı değiştir." diyen Başaran çözüm sürecinin Kürt tarafının omuzlarında devam ettiğini, devletin adım atmayarak gençlerin dağa çıkış eğilimini beslediğini yazdı.

İşte Başaran'ın yazısındaki ilgili bölüm:

BU ÇOCUKLAR NEDEN HALA PKK'NIN YAMACINA ÇIKIYOR

Şimdi asıl meseleye gelelim. PKK’ye "Ayıp oluyor artık, çocuk yaştakileri de alma" diyene kadar "Bu çocuklar hâla neden PKK’nin yamacına çıkıyor" diye düşünüyor musunuz?

PKK temelde yasadışı bir örgüttür ve “Ayıptır, yazıktır, günahtır” feryatlarımızın adresi asla olamaz. Niye olsun?

Bize, hepimize, Diyarbakırlı o çocuklara ve o ailelere karşı sorumluluğu ve hesap verme yükümlülüğü olan merci Türkiye devletidir. Kesin bilgi.

Öyleyse şöyle dememiz gerekiyor: 

EY TÜRKİYE DEVLETİ! ŞİMDİ KALKMIŞ NE DİYE ŞAŞIRIYORSUN?

Ey Türkiye devleti… Bu çocuklar hâlâ niye çıkıyor? 1 yılı aşkın süredir bir müzakare yürüttüğünü söylüyor, PKK’nin lideri Öcalan’la konuşuyorsun. Hâlâ ortada değil bir mutabakat, yol haritası dahi yok. Kürt siyasi hareketinin talep ettiği yasa değişikliklerini yapmıyorsun. Bugün ‘Çocukları alma’ diye hitap ettiğin örgüte "Bu çözüm süreci yıllar içinde yapılan 8 ateşkese benzemesin, biz üstümüze düşeni yaptık, siz hiç sözünüzü tutmuyorsunuz" laflarını ettiriyorsun. Amacın sorunu gerçekten çözmek değil de oyalamakmış izlenimi bırakıp, karşındakini aptal yerine koyuyorsun. Sadece karakol yapıyorsun ve ateşkes halini çözüm diye yutturmaya çalışıyorsun. Böyle yaparak PKK’yi Kürt gençleri için eskimiş, geçmişte kalmış, lüzumsuz bir yapı haline düşüremiyorsun.

E o zaman şimdi kalkmış ne diye şaşırıyorsun?

Sen devletsin. Vatandaşın için varsın. Dağdaki örgütü insafa davet edeceğine, çocukları dağa çıkmaya itecek hayatı değiştir.

Demokrasiyi lütfetme, ipoteklediğin hakları ver.