BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kurşunlu yolunda genişletme çalışması

Bursa'da, yıllardır bakım yapılmayan İnegöl-Kurşunlu yolunda onarım ve genişletme çalışmalarına başlandı..

Abone ol

Bursa-Ankara yolu ayırımından başlayıp belde içine kadar olan 11 kilometrelik bölümdeki bakım, onarım ve genişletme çalışmalarına hız verildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Mesci ile beraber çalışmaları yerinde inceledi. 20 yıldır bakım yapılmayan yolun yer yer bozulup daraldığını belirten Kızılcıklı "Daha önce yolu normal standartlara çıkartacağımızı, yani K-1 standartlarında bir yol yapacağımızı vaat etmiştik. İhalesini kısa sürede yaparak çalışmalara start verdik. Yaklaşık 1 veya 1.5 ay içinde yolumuz tamamlanacak. Başlangıçta yapılan çalışmalar K-0 standardındadır. Daha sonra yapılacak asfaltlama ile yol K-1 standartına ulaşmış olacak" dedi.

İyileştirme çalışmalarının maliyetinin 1 milyon 500 bin TL olduğuna işaret eden Kızılcıklı, "Kurşunlulular artık rahat edecek. Yaklaşık 11 kilometrelik yolda bakım, onarım ve genişletme çalışması yapılacak. Banketten bankete bir çalışma yapılacağı için yol otomatikman genişleyecek. Tek şeride düşmüş gibi gözüken bu yol çalışmalardan sonra iki şeride dönüşecek" diye konuştu.

Yenice, Karadere, Bedresu ve Akçasu köprülerinin söylenen süreden daha önce bittiğini bildiren Kızılcıklı, "40-50 yıldır bakımı yapılmayan köprülerdi. Her birinin maliyeti 1 milyon TL'dir. Eskiyi yeniledik, bu çok ucuz bir iş gibi görünmesin. Mezitler ve Kurşunlu yollarındaki çalışmalar bittiğinde İnegöl'ün yol meselesinin azaldığını göreceğiz" dedi.