BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kurnaz dolandırıcı kimlik kontrolünde yakalandı

İstanbul Aksaray’da bir kadın, bulduğu bir kimliğe kendi fotoğrafını yapıştırarak İzmit’te bir telefoncudan kampanyalı telefon almak isteyin...

Abone ol

İstanbul Aksaray’da bir kadın, bulduğu bir kimliğe kendi fotoğrafını yapıştırarak İzmit’te bir telefoncudan kampanyalı telefon almak isteyince yakayı ele verdi.
İstanbul Aksaray’da bulduğu kimlikle dolandırıcılık yapmak isteyen bir kadın, İzmit’te polis tarafından yakalandı. İstanbul Aksaray’da ikamet eden Güler G. (24) isimli kadın, yolda yürürken N.Ç.’ye ait kimlik buldu. Kimliğin üzerine kendi fotoğrafını yapıştıran Güler G. daha sonra İzmit’e geldi. Bulduğu kimlikle İzmit Yürüyüş Yolu Hürriyet Caddesi üzerinde bir telefoncuya gelen kadın, N.Ç. adına piyasa değeri iki bin lira olan bir telefonu kampanyalı olarak almak istedi. Bayi çalışanları kimlik teyidi için müşteri hizmetlerini aradıklarında büyük bir şok yaşandı. Telefona çıkan müşteri temsilcisi, kimliğini kaybeden N.Ç.’nin kendisi çıktı. Bunun üzerine bayi çalışanları Güler G.’yi oyalayarak durumu polise bildirdi. Kısa sürede gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Güler G.’yi gözaltına aldı. Güler G.’nin daha önce de bir başka sahte kimlikle Gebze’de bir telefoncudan aynı yöntemle cep telefonu aldığı ortaya çıktı. İşlemleri tamamlanan Güler G. adliyeye sevk edildi.
(İHA)