BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  MEDYA

'Kürdistan için Türkiye'den toprak' iddiası doğru mu?

ABD'nin yeni başkan adayı 'Kürdistan için Türkiye'den toprak alınacak' dedi mi İşte yeni başkan adayı Paul'ün gerçek açıklaması...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/DIŞ HABERLER- ABD başkan adaylarından Rand Paul'ün "Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim ve onlara yeni bir ülkenin sözünü veriyorum" şeklindeki ifadelerinin, Barzani Yönetimine yakınlığıyla bilinen Rudaw'da yayınlanan haberinde "Türkiye'den toprak alınacağı"na ilişkin ifadelerin gerçek olmadığı ortaya çıktı.

PAUL'ÜN İFADELERİNDEKİ KRİTİK CÜMLE ES GEÇİLMİŞ!

Breitbart News’e konuşan Cumhuriyetçi Parti Üyesi ve Amerika’nın 2016 yılı Başkanlık seçimleri için adaylardan biri olan Senatör Rand Paul'ün  "Türkler ve Kürtler arasında barış sağlanırsa ve Kürtler de toprak talebinden vaz geçerlerse, bu durumda Türkler Kürtler'in yanında savaşırlar" cümlesinin atlandığı görüldü.

rand-paul.jpg 

Paul'ün sözleri "Kürtler’e, radikal cihatçılara karşı savunmak için kendi ülkelerinin verilmesi gerekiyor. Ancak ben bir adım daha ileri gideceğim. Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim ve onlara yeni bir ülkenin sözünü veriyorum. İnanıyorum ki eğer onlara kendi ülkelerini vaat edersek onlar ölümüne savaşırlar. Bunu söylemek elbette gerçekleştirmekten daha kolaydır. Çünkü yeni bir ülkenin sınırlarını çizmek için Türkiye, Irak ve Suriye’den toprak alınması gerekecek"  şeklinde geçilmişti.

İşte Paul'ün gerçekte "Kürdistan'a yeni sınırlar çizmek için Türkiye ve Irak'la suç ortaklığı önerdiği' ifadelerinin gerçek ve eksiksiz çevirisi:

"Kürtler'e bir ülke sözü verirsek onların ölümüne savaşır diye düşünüyorum. Bunu söylemek icraata (pratiğe) dökmekten tabi ki daha kolay. Çünkü yeni bir ülke çizebilmek için Türkiye ile ve bir ölçüde de olsa Irak'la suç ortaklığı yapmak gerekiyor. Aslında bakarsanız ortaklık yapacak bir Suriye de yok... Suriye'nin sadece küçük bir bölgesi var o da Kobani...  Benim düşüncem şunun üzerine kurulu;  Kürtler arasında barışı sağlarsanız, Kürtler de Türk topraklarıyla ilgili taleplerinden vazgeçerlerse Türkler de Kürtler'le birlikte savaşacaktır."

İşte o metnin orijinaii:


rand-paul-abd-kurdistan.png