BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kurban fiyatları nasıl olacak?

Kurban bayramına bir aydan az bir süre kaldı. Peki fiyatlar nasıl? Artacak mı yoksa yerin de mi sayaacak?

Abone ol Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, büyükbaş hayvan fiyatları geçen yıla göre aynı düzeyde seyrederken, küçükbaş kurbanlıkların fiyatlarında artış yaşanması bekleniyor.

Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Fazlı Yalçındağ, Kurban Bayramı öncesinde kurban fiyatlarıyla ilgili tartışmaların gündeme geldiğini belirtti.

BÜYÜKBAŞ AYNI KÜÇÜKBAŞ FİYATLANACAK

Kurban pazarlarının yavaş yavaş kurulmaya başladığını, ancak henüz kurbanlık hayvan fiyatlarının tam olarak netlik kazanmadığını ifade eden Yalçındağ, büyükbaş hayvan fiyatlarının geçen yılla aynı düzeyde kaldığını, herhangi bir artış ya da azalışın söz konusu olmadığını söyledi.

Yalçındağ, büyükbaş hayvan için 12-12,5 YTL gibi kilogram satış fiyatı olacağını düşündüklerini dile getirerek, bu kapsamda bayramda büyükbaş hayvan kesmek isteyen vatandaşların en az 2 bin 500 YTL'yi gözden çıkarmaları gerektiğini vurguladı.

“KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI SÜREKLİ AZALIYOR”

Küçükbaş kurbanlıkların fiyatlarının ise artmasının beklendiğini belirten Yalçındağ, şöyle konuştu:

Küçükbaş hayvan üreticisi miktarında ciddi boyutlarda azalma var. Üreticiler, hayvanlarına bakacak çoban bulmakta zorlanıyor. Çobanlık mesleğini artık kimse beğenmiyor, bu üretimdeki düşüşün en büyük nedenidir. Ayrıca, ilkbaharda doğan kuzular da bitti. Son zamanlarda üreme kabiliyeti olan hayvanlar da çok sık kesilmeye başlandı. Tüm bunlardan dolayı kurbanlık küçükbaş hayvan pahalı olacak. Kurbanlık ölçütlerindeki bir koçu, 300 YTL'den aşağı bulmak mümkün değil. Yaklaşık olarak 25 kilogram et verimi olan bir küçükbaş hayvanın 350 YTL'den aşağı alıcı bulabileceğini zannetmiyorum.”