BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kur'an duyunca Müslüman oldular

Marmaris ilçesinde merak ederek girdikleri camide okunan Kur'an-ı Kerim'den etkilenen Norveçli aile, Müslüman oldu.

Abone ol

Norveç'te yaşayan Linda Wastrup Nyman ve Frode Sigvartsen çifti, çocukları Tuva (9), Mathies (9) ve Frida (6) ile tatil için Marmaris ilçesine geldi. Marmaris Merkez Cami avlusunda okunan Kur'an-ı Kerim'den etkilenen aile camiye girdi. Yaklaşık yarım saat müezzin Hamdullah Durdu'yu gözyaşları içinde dinleyen aile, Kur'an-ı Kerim'in bitmesinin ardından İslam dini hakkında bilgi aldı ve Müslüman olmaya karar verdi. 

Norveçli aile üyeleri için Muğla Müftü Yardımcısı Hüseyin Küçük'ün makamında ihtida töreni düzenlendi. Törenin ardından Linda Wastrup, Fatma, Frode Sigvartsen, Ali, Tuva, Esma, Mathies, Ayhan ve Frida ise Elif isimini aldı.

KURAN SESİNDEN ETKİLENİP MÜSLÜMAN OLDULAR 

Norveçli ailenin İslam'ı seçme talebinin ardından Muğla Müftülüğüne getirildiğini belirten Müftü Yardımcısı Hüseyin Küçük, "Marmaris'te tatil yapan aile camiyi ziyaret ettiği esnada Kur'an sedasından etkilenerek İslam dinini kabul etmeyi ve Müslüman olmayı istediklerini ifade etti. Müftülüğümüze gelerek İslam dinini seçtiler ve şehadet kelimesini getirerek Müslümanlığı kabul ettiler" dedi.

CAMİDE AĞLAYARAK BİLGİ ALDILAR 

Müezzin Hamdullah Durdu ise ailenin camide ağlayarak İslam dini hakkında bilgi aldığını anlatarak, "Kur'an-ı Kerim okuduğum esnada ailenin dinlediğine şahit oldum. Ayşe hanım gözyaşları içindeydi. Ellerini açıp dua ettiğini gördüm. Belki de neye dua ettiğini bilmiyordu. Eşiyle sarılıp ağladıklarını gördüm. Sonrasında bize gelerek Kur'an-ı Kerim'den etkilendiklerini ve Müslüman olmak istediklerini söylediler" diye konuştu.

Törende Norveçli aileye Küçük tarafından Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

İSLAMI SEÇTİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Müslüman olduktan sonra Fatma ismini alan anne Linda Wastrup Nyman, camide dinledikleri Kur'an-ı Kerim'in kendilerini çok etkilediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kur'an o kadar güzel okunuyordu ki kendimizi caminin içinde bulduk. Ailece oturarak yarım saat boyunca sadece dinledik, gözlerimizden yaşlar akmaya başladı. Dinledikçe üzerimden bir ağırlığın kalktığını hissettim. Adeta hafifledim ve huzur buldum. Kendimi gerçekten çok özgür hissettim. İslam'ı seçtiğim için çok mutluyum."

screen-shot-2013-07-10-at-4.06.47-pm.20130710161130.png