BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.438,17
HABER /  GÜNCEL

Kupa maçı öncesi silahlar patladı

Napoli ve Fiorentina arasında Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanacak İtalya Kupası final maçı öncesi çıkan olaylarda silahlar patladı. 1’i ağır ...

Abone ol

Napoli ve Fiorentina arasında Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanacak İtalya Kupası final maçı öncesi çıkan olaylarda silahlar patladı. 1’i ağır 6 kişi yaralandı.
TSİ 22.00’da başlaması gereken final maçı olaylar nedeniyle yaklaşık 45 dakika geç başladı. İtalya Futbol Federasyonu, kulüp yöneticileri ve taraftar grupları arasında yapılan görüşmelerde maçın ertelenmesi ihtimali üzerinde duruldu ancak maçın oynanmasına karar verildi. Kupa finali için İtalya Başbakanı ve Floransa eski Belediye Başkanı Matteo Renzi’de Olimpiyat Stadı’nda yerini aldı.

TARAFTARLARDAN BİRİNİN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
Roma Emniyeti görgü tanıklarından edindiği bilgiler ışığında olayların taraftarlar arasındaki bir çatışmadan kaynaklanmadığını bildirdi. Silahla yaralanan 3 taraftardan 2’si Villa San Pietro hastanesine kaldırılırken, göğsünden yaralandığı belirtilen 26 yaşındaki bir Napoli taraftarının hayati tehlikesinin devam ettiği, diğer taraftarın ise 43 yaşında olduğu ve sağ elinden yaralandığı öğrenildi. Santo Spirito Hastanesi’ne kaldırılan 30 yaşındaki bir başka taraftarın ise omuz ve kolundan yaralandığı öğrenildi.
İki takım holiganları arasında çıkan bir başka olayda da iki kişi yaralandı. Taraftarların stadyum yakınlarında sopalarla karşı karşıya geldiği ve birbirlerine kağıt bombalar attığı bildirildi. Bu çatışmalarda ise 2 Napoli taraftarı yaralandı ve Sant’Andrea Hastanesi’ne kaldırıldı.

BİR POLİS, TARAFTARIN SALDIRISINA UĞRAYARAK YARALANDI
Maçla ilgisi olmadığı öğrenilen bir başka kişinin ise çıkan olaylar sırasında ezildiği, vücudunda kırıklar olduğu ve beyin travması geçirdiği gelen bilgiler arasında. Taraftarların stada sokmakla görevli bir polis de taraftarın saldırısına uğrayarak yaralandı.
(İHA)