BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,85
ALTIN 2.430,55
HABER /  GÜNCEL

’’İkinci yarı Galatasaray gibi oynadık”

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında kendi evinde Gençlerbirliği’ni son dakikada bulduğu golle 3-2 mağlup etti. <br/>Maçın ard...

Abone ol

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında kendi evinde Gençlerbirliği’ni son dakikada bulduğu golle 3-2 mağlup etti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, maçın ikinci yarısında Galatasaray gibi oynadıklarını ifade ederek, “İlk yarıya baktığınızda iki hata sonrasında durum 2-0 oldu. Bu maçı çevirmenin kolay olmayacağını biliyorduk. İkinci yarı iyi reaksiyon gösteren bir takım sahada vardı. Maçı kazandık. Tabiri caizse ikinci yarı oyunu gerçekten Galatasaray gibi oynadık” diye konuştu.

"İLK YARI TOP OYNAMADIK”
İlk yarıda iki pozisyon sonrasında iki gol yediklerini söyleyen Mancini, “2-0 geriye düştük. Böyle olunca takım da moralman geriye düşüyor. Rakip cesaretleniyor. Maça dönmek kolay olmuyor. İlk yarı top oynamadık, ikinci yarı yaptığımız en büyük değişiklik top oynamaktı. Bunu yaptık. Devre arasında oyuncularıma söylediğim şey; ’Her şeyimizi kaybediyoruz, bu maçı kazanamazsak kaybediyoruz’ oldu. İkinci yarı agresif bir takım sahada vardı. İyi oynadık ve pozisyonlar geldi. Maçtan galip geldik” dedi.

“BENİM ADIMA KONUŞANLAR TAMAMEN YALAN KONUŞUYORLAR”
Basında kendisi adına konuşan insanların olduğunu dile getiren Roberto Mancini, “Onlara inanmayın. Her hangi bir problem yok. Yaşanan sorun yok. Benim adıma konuşanlar tamamen yalan konuşuyorlar. Taraftarlara saygım var. Tepkiler olacaktır. Taraftar tabii ki böyle şeyler söyleyebilir. Bu tip bağırmalarla hiçbir sıkıntım yok. Ben bunlara İtalya’dan alışığım. Benim Galatasaray ile kontratım devam ediyor” şeklinde konuştu.

BURAK YILMAZ: “DEVRE ARASINDA KENDİ ARAMIZDA KONUŞTUK”
Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz, maça istedikleri gibi başlayamadıklarını kaydederek, “Neden öyle olduğunu biz de anlayamadık. Devre arasında kendi aramızda konuştuk. Bursaspor maçında bunu gerçekleştirmiştik. Bursaspor örneği vardı. Tekrar konuştuk, hepimiz birbirimiz için oynadık. Kupa finaline giderken sadece kupaya konsantre olan bir takım istiyorduk ve bunu başardık” dedi.

“FORVET OYNADIĞIM ZAMAN GEREĞİNİ YAPARIM”
Forvet mevkisinde oynadığı zaman gereğini yaptığını vurgulayan Yılmaz, “Ben santraforum. Forvet oynadığım zaman gereğini yaparım. Hocam nerede görev veriyorsa oynarım. Burada Galatasaray’ın işçisiyim. Mancini ile görüşüp Drogba oynadığı zaman tek santrafor olarak çıkıyoruz. ’Hocaya biz burada oynayalım’ diye söyleme lüksümüz yok. Nerede görev verirse orada oynarız. Bu tercih meselesi. Maçı kazanma isteği. Her oyuncu istediğini yansıtamıyor. Bu sezon eleştirilecek yönümüz çok fazlaydı. Kulüp olarak en büyük gücü taraftarımızdan alıyoruz. Son iki sezon şampiyonu, Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmış bir takım. Biraz olsun geriye düşmesi normal. Geçen sezonlarda da yaşandı. Bu sezon kupayı alacağız. Ligi ikinci bitirerek kötünün iyisini başaracağız ve Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz” diye konuştu.

“FENERBAHÇE BU SEZON ÇOK İYİYDİ”
Sarı-lacivertlilerin bu sezon şampiyonluğu hak ettiklerini söyleyen Burak Yılmaz, “Fenerbahçe bu sezon çok iyiydi. Onları tebrik ediyoruz. Çok iyi olduklarından mı polemik oluşturacağız? Hak ettikleri şampiyonluk. Onları tebrik ediyorum. Bu sezon da çok kopma noktaları vardı. Bizim beceriksizliğimiz de puan farkı 4 indiği zaman bu fırsatı değerlendirememek oldu” ifadelerini kullandı.

BULUT: “İKİNCİ YARI ÇOK İYİ DÖNÜŞ YAPTIK”
Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut, maça iyi başlayamadıklarını belirterek, “Son haftalarda çıkış yapan Gençlerbirliği’ne karşı oynadık. İkinci yarı çok iyi dönüş yaptık. İkinci yarının başında golü bulduk. Önemli olan maçı kazanmaktı. Hedefimiz ikincilik, bu mantalite ile çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

GENÇLERİRLİĞİ CEPHESİ
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, maç sonu düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirerek, maça çok iyi başladıklarını belirtti.
İlk 45 dakika rakibe pozisyon vermeden 2-0 öne geçtiklerini söyleyen Özdilek, “İkinci yarı rakibin baskı oluşturacağını biliyorduk. Hakemin baskıya destek olacağını sanmıyordum. Sahada rakipten atılacak üç tane oyuncu vardı ama hakem onları atamadı. Gosso’nun oyundan çıkması bizim planlarımızı bozdu. Duran toptan, üç tane pozisyon sonrası gol yedik. Bu takımı on sekizincilikten UEFA’ya gitme ihtimalini ortaya çıktı. Gosso ve Zec’in oyundan çıkması ofansif gücümüzü düşürdü. Rakip bunu iyi değerlendirdi. Doldur boşalttan üç tane gol yedik. Kazanan her zaman haklıdır” dedi.
Mehmet Özdilek, uzun yıllar görev yaptığı Medical Park Antalyaspor’un küme düşmesine üzüldüğünü de dile getirdi.
Basın toplantısına katılan Gençlerbirliği futbolcularından Oktay Delibalta da, “Maça iyi başladık. İlk yarı biz oynadık. Devre arasında her şey değişti. İkinci yarı Galatasaray’ın baskısı oldu. Beraberliğe bile üzülecekken buradan mağlup ayrılıyoruz” diye konuştu.
Gençlerbirliği futbolcusu Uğur Çiftçi ise, “Maça iyi başladık. İkinci yarı üç tane gol yedik. Mağlup olduk. Gelecek haftaki Antalya maçını kazanırız” dedi.
(İHA)