BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.444,35
HABER /  GÜNCEL

533. ölüm yıl dönümünde anıldı

Türkiye Gençlik Konfederasyonu İstanbul İl Başkanlığı, Fatih Sultan Mehmet’in 533. ölüm yıl dönümünü geniş katılımlı bir törenle andı. <br/>...

Abone ol

Türkiye Gençlik Konfederasyonu İstanbul İl Başkanlığı, Fatih Sultan Mehmet’in 533. ölüm yıl dönümünü geniş katılımlı bir törenle andı.
Türkiye Gençlik Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Cengiz Öztürk başkanlığında yapılan törende, Türkiye gençlik Konfederasyonunun otuz beş ilçe başkanı, İstanbul’da bulunan üniversitelerin öğrenci temsilcileri, Fatih Sultan Mehmet’in 533. ölüm yıldönümü töreninde hazır bulundu.
Yapılan anma töreninde, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in hayatı ve 1453 yılında İstanbul’a girişi ve İstanbul’u fethedişi film ve sinevizyon gösterileri ile canlandırıldı.
Fatih Sultan Mehmet Han’ın 533. ölüm yıl dönümü münasebetiyle yapılan anma töreninde, Türkiye gençlik Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Cengiz Öztürk katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.
Öztürk konuşmasında, ’’Bugün burada Osmanlı padişahlarından İstanbul’u fethederek yüce Peygamberimiz Hz. Muhammet’in (s.a.v) övgülerine mazhar olmuş, bir çağı açmış bir çağı kapatmış, kazanmış olduğu zaferlerle yaşam tarzıyla, sevgi ve hoş görüsüyle, bütün dinlere, bütün medeniyetlere, bütün etnik kimliklere saygısıyla bilinen bizim de gençlik olarak örnek aldığımız büyük devlet adamı Osmanlı Padişahı daha da önemlisi bizim atamız Fatih Sultan Mehmet Han’ı anıyoruz. Atamız Fatih Sultan Mehmet Han’ın ruhu şad olsun’’ dedi.
(İHA)