BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.515,00
HABER /  SPOR

Kupa derbisine ne dediler?

Ezeli rakipler kupada eşleşti. Peki iki takımın yönetici ne dedi?

Abone ol

Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde eşleşen ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, turu geçme konusunda iddialı. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve Galatasaray Kulübü Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Olimpiyatevi'ndeki kura çekiminin ardından birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şekip Mosturoğlu, Galatasaray ile çeyrek finalde eşleşmeleriyle ilgili olarak, basın mensuplarının ''Erken bir final mi oldu'' sorusuna, ''Evet erken bir final oldu. 8 takımın katıldığı kura çekiminde böyle eşleşmeler olabiliyor. Kupada iddialı olan 2 takım eşleşti. Burada eşleşmeseydik de yarı final veya finalde eşleşecektik'' dedi.

Bütün rakiplerini ciddiye aldıklarını kaydeden Mosturoğlu, ''Hedefimiz kupayı almak. Galatasaray da kupayı almak yolunda engellerden, rakiplerden bir tanesi. İnşallah onu aşıp kupada finali oynayan takım olacağız'' diye konuştu. Mosturoğlu, Fenerbahçe'nin Fortis Türkiye Kupası'nda daha önce fazla forma şansı bulamayan oyuncularını oynattığının hatırlatılması ve bunun devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, ''Geçen turda da benzer sorular oluyordu. O açıkladığımız görüş kulübün resmi görüşü. Henüz o görüşün değiştiğine dair bir açıklama olmadı. Olmadığı sürece, geçen sene yaptığımız açıklama geçerli'' dedi. Mosturoğlu, transferle ilgili bir soru karşısında da bu konuda henüz bir gelişmenin olmadığını söyledi.

SEZGİN: ''İLK MAÇIN DEPLASMANDA OLMASI AVANTAJ''

Galatasaray Kulübü Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise Fenerbahçe ile eşleşmeleri için ''Hayırlı olsun'' yorumunu yaptı. Sezgin, ''Fenerbahçe ile bu turda karşılaşmak istemezdik, ama kura sonucuna saygı göstermek gerekir. İlk maçın deplasmanda olması bizim için avantaj olabilir. Bu avantajı iyi kullanmak istiyoruz.

Çünkü Fortis Türkiye Kupası'nın maddi manevi getirileri var. Bunu sonuna kadar götürmek istiyoruz. Kupada iddialıysak zaten karşılaşacaktık. Rakibimizi eleyip kupada yolumuza devam etmek istiyoruz'' şeklinde konuştu. Galatasaray'ın son dönemlerde Fenerbahçe karşısında bir şanssızlığının bulunduğunun belirtilmesi üzerine Sezgin, ''Şanssızlığı kırmak için belki de bu fırsat olabilir'' dedi.