BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.401,46
HABER /  GÜNCEL

Kumar borcu yüzünden satılık cami!

Şehrin en büyük camilerinden biri ödenemeyen kumar borçları yüzünden satışa çıkarıldı.

Abone ol

Rusya’da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Nijniy Novgorod şehrinde bulunan şehrin en büyük camilerinden biri ödenemeyen borçlar yüzünden satışa çıkarıldı.

Caminin bir işadamına ait olduğu ve bu işadamının kumarhane işiyle uğraştığı, kumarhanelerinde Rusya’da kapatılması ile büyük zarara uğradığı, ödeyemediği borçları nedeniyle camiyi satışa çıkardığı belirtildi.

Rus Vesti.ru’da yer alan habere göre Müslümanların yoğun olarak yaşadığı ve nüfusun çoğunluğunu Tatarların oluşturduğu Nijniy Novgorod şehrinde, mimari zenginliğe sahip cami, 105,7 milyon Ruble (3,6 milyon Dolar) borcu olduğu ve bu borcu ödeyemediği için 600 milyon rubleye(20,6 milyon Dolar) satışa çıkarıldı. Caminin satışa çıkarıldığı ise yerel gazetelere verilen ilanlarla duyuruldu.

Cami imamı ise yaptığı açıklamada, her ay cemaatten yaklaşık 60 bin ruble (2 bin Dolar) sadaka toplandığını, ancak caminin büyük olmasından dolayı bu paranın sadece elektrik, su ve ısıtmaya ancak yettiğini söyledi. Öte yandan cami ibadet etme yeri haricinde Nijnij Novgorod Tatarları müzesi, kütüphane, Kur'an kursu ve misafir konaklama yerine de sahip.