BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.396,00
HABER /  POLİTİKA

Türk göstericilere sahip çıkmadı

Dün DTP'nin kuruluş yıldönümüydü. Gösteriler yapıldı, bir genç öldü. Ahmet Türk bu gösteriler için bakın ne dedi?

Abone ol

Diyarbakır'da ve Hakkari'de DTP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle izinsiz gösteri yapması sırasında büyüyen olaylar için DTP Genel Başkanı Ahmet Türk 'DTP'nin genel politikası değil" dedi. Açılım tartışmaları için de 'bitmiş gözüyle bakmıyorum" dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat’a “Son günlerde yaşanan Öcalan eylemlerinin DTP ile ilgisi yok, bu DTP’nin politikası değil” dedi.

CNN Türk'te Fatih Çekirge’nin sunduğu Perde Arkası'na konuşan Fırat, Türk ile arasında geçen diyalogu şöyle anlattı:

DTP İLE İLGİSİ YOK

"Ben şöyle sordum: Sokakta eylem var, eleştirilerin odağında siz varsınız. ‘Açılım’la ilgili önemli adımlar atılırken ne oluyor? Neden bu süreçte? Siz Meclis’te ‘destekliyorum’ dediniz. Her ihtimalde ‘destekliyoruz’ dediniz. Niye böyle oluyor? Sadece ‘oda’ meselesi midir?

Türk, soruma: DTP ile ilgisi yok bu DTP’nin politikası da değil bir yerlerden açıklama yapılıyor. Güneydoğu’da halk bu açıklamaları dinliyor. Halk doğrudan bunlara tepki veriyor” dedi.

O YER İMRALI VE KANDİL'DİR

Fırat'ın bu sözlerini şöyle yorumladı:

Fatih Çekirge: İşte budur! Bence Hande sen bu son cümleyle bütün bu sorun yumağının açılmamış perdenin arkasındaki cümleyi çıkardın koydun önümüze şimdi. O son cümle bence çok önemli. “Bir yerlerden açıklama yapılıyor. Güneydoğu’da halk bu açıklamaları dinliyor.” DTP’nin genel başkanı eğer bu olaylarla DTP’nin alakası yok diyorsa ama o olayların içerisinde biz DTP bayraklarını görüyorsak, Emine Ayna bu olayları destekliyorsa, ‘bir yerler’in İmralı olduğunu Kandil olduğunu biz biliyoruz. Demek ki DTP’nin genel başkanı da artık Kandil ve İmralı’yla Ankara arasına yani normal siyaset yasal siyaset arasına sıkışmış durumda. Bu onun isyanıdır.