BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kültürpark'a Güneş Evleri kurulacak

Güneş Evi'nin kurulacağı alanda öncelikle ahşap çatkılı bir sergi kuruldu.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve 9 Eylül Üniversitesi Güneş Enstitüsü işbirliği ile ve Yüksek Mimar Çelik Erengezgin tarafından Kültürpark'ta İzmir Güneş Evi inşa edilecek.

Tüm enerjisini kendi üreten ve atık vermeyen “Güneş Evi”ni önce Diyarbakır'da hizmete açan Erengezgin, son yıllardaki çalışmalarının ağırlığını kendi enerjisini üreten yapılara verdi. Enerji ve ekoloji'ye ilişkin genel bilgiler ve gerekçeler eşliğinde, Erengezgin'in tasarladığı projeler basit bir köy çeşmesinden; dünyanın en yüksek enerji kulesine ve en büyük kongre ve eğitim merkezine, güneş evinden; güneş okuluna, güneş kentten; İzmir için tasarlanmış, kendi enerjisini üretebilen dünyanın ilk opera binasına kadar çeşitlilik gösteriyor. Fuar süresince de ziyaretçilere enerjinin doğru ve verimli kullanılması konusunda bilinci artırmak için “Enerji ve Ekoloji Adına Bir Sorgulama” başlığını taşıyan ve bir kapalı mekanı tasarlarken, satın alırken, kiralarken ya da kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri 64 madde altında özetleyen kitapçık ve görsellerini içeren bir CD dağıtılacak.

Ünlüler İle İmzalı Sohbetler etkinliği kapsamında da Erengezgin, 30 Ağustos Pazartesi günü İzmir Sanat'ın bahçesinde gerçekleştirilecek “Dünyanın Sonu ve İnsanın Sorumluluğu” konulu söyleşinin konuğu olacak. Söyleşi saat 19.30'da başlayacak.