BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erbakan'dan Kurtulmuş'a ağır eleştiri

Kurtulmuş'a yüklenen Erbakan, "Milli görüş demek fitne çıkarmayan demektir. Bizim dinimizde kulisçilik haramdır" dedi.

Abone ol

Bursa'da Anadolu Gençlik Derneği'nin iftarına katılan Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, istişare ve itaatin vesayet olmadığını belirterek, "Milli görüş demek fitne çıkarmayan demektir. Bizim dinimizde kulisçilik haramdır" dedi.

Necmettin Erbakan, mehter marşı eşliğinde salona girerken, gençler tarafından başından aşağı güller dökülerek karşılandı.

Erbakan, yoğun sevgi gösterileri nedeniyle konuşmasını güçlükle yaparken, iftara Saadet Partisi'nin il ve ilçe yöneticileri ile oğlu ve damadı da katıldı.

İSİM VERMEDEN KURTULMUŞ'A YÜKLENDİ

'Mücahit Erbakan' sloganlarıyla karşılanan Erbakan, iftarın ardından yaptığı konuşmada, isim vermeden SP lideri Numan Kurtulmuş'a yüklenerek, şunları söyledi:

"Milli görüş insanlık için kurtuluş hareketidir. Milli görüş demek fitne çıkarmayan demektir. Bizim dinimizde kulisçilik haramdır. İstişare ve itaat vesayet değildir. Milli görüşçüler bu ülkeye hizmet için varlar. "Eğer birileri biz daha iyi yapacağız" diyorlarsa bunu milli görüşe katılarak yapacaklar. Milletvekili olmak koltuk kapmak için değil, Allah’ın rızasını kazanmak için yapmaları gerekir. Şunu herkes bilsin ki, bizim dinimiz kulisçiliği haram kılmıştır. İnsanları etkilemek için köşe başlarında konuşmayı dinimiz haram etmiştir. Bir elimize ayı diğer elimize güneşi verseler biz hak davadan milli görüş davasında sapmayacağız."

İSTİŞARE VE İTAAT VESAYET DEĞİLDİR

"İstişare ve itaat vesayet" değildir diyen Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adil düzensiz saadet olmaz. Türkiye'de 60 tane parti var. Hiçbiri saadet getirmedi. Milli görüş saadet getirebilir. Milli görüş Türkiye'ye Kıbrıs'ı kazandırdı. 5 bin kuran kursu kazandırdı, din derslerini mecburi hale getirdi. D 8'i kurdu. Çekiç gücü kovdu. Emeklinin maaşını 20 kat artırdı. Adil düzenin kendisi yeniden gelse Türkiye'de yer yerinden oynayacak."

İFTARA KİMLER KATILDI?

AGD Bursa şubesinin düzenlediği iftara Necmettin Erbakan'ın yanısıra oğlu Fatih Erbakan, Orhan Altınöz, Yasin Hatipoglu, Ahmet Tekdal, Hasan Bitmez, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Atik Akdağ, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç Bursalı sanayici ve iş adamları, Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu üyeleri, 17 ilçenin yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları da katıldı.