BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Faruk Çelik'ten 'görev tanımı'

Bakan Çelik, "Hükümetin görevi milleti idare etmek, askerin görevi ise ülkenin güvenliğini sağlamaktır" dedi.

Abone ol

Yeni anayasayla herkesin görevini bileceğini belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Hükümetin görevi milleti idare etmek, askerin görevi ülkenin güvenliğini sağlamak, hukukun görevi milletin hakkını millete adaletle teslim etmektir" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, 12 Eylül'de yapılacak referandum için 'evet' turlarına Keles'te devam etti.

AK Parti Keles İlçe Başkanlığı'nın verdiği iftar yemeğine, Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve çok sayıda partili katıldı.

YENİ ANAYASADA HERKES GÖREVİNİ BİLECEK

Yeni anayasayla birlikte herkesin görev alanlarının belli olacağını belirten Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Hükümetin görevi milleti idare etmek, askerin görevi ülkenin güvenliğini sağlamak, hukukun görevi milletin hakkını millete adaletle teslim etmek olacaktır. Yeni anayasada herkes görevini bilecek. Ancak muhalefet bu anayasada iki maddeye itiraz ediyordu. Onu da çok güvendikleri Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Ancak mahkeme, yapılan düzenlemelerin mevcut anayasadan daha iyi olduğuna karar verdi. O zaman itiraz edecek bir yan kalmadı."

TERÖRDEN NEMALANANLAR VAR

Yıllardır uygulanan yanlış politikalar sebebiyle terörün ihmal edildiğini ifade eden Çelik, terörün desteğini kırmak için çalışmalar yaptığını söyledi. Bütün herkesi ayyıldızlı bayrağın altında toplayacaklarını anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizi eleştirenler terörden nemalanan kişiler. Bu iş Keles'in dağlarında bağırmakla olmaz. Gidip arazide durumu inceleyeceksin. Terörün yanında vatandaş sayısı artarsa, bunun çok daha kötü sonuçları olacaktır. Bu sebeple ülkenin bölünmesini istemiyorsak bütün siyasi partilerin Türkiye'nin her bölgesinde oy potansiyelinin olması lazım. Birlikte vatandaşımıza sahip çıkmamız lazım."

Konuşmaların ardından AK Parti heyeti, bölge esnafını ve vatandaşları ziyaret etti. Öte yandan, başka partilere üye olan 400 kişi referandum da 'evet' oyu kullanacakları için kendi partilerinden istifa edip AK Parti'ye geçti.