BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.391,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Boğazlıyan'da yol sorunu çözülüyor

Mustafa Özdal yol problemini de çözmek için 2 milyon kredi aldıklarını söyledi.

Abone ol

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçe Belediye Başkanı Mustafa Özdal, ilçenin kanalizasyon sorunun çözdüklerini, yol problemini de çözmek için de 2 milyon kredi aldıklarını söyledi.

Boğazlıyan İlçe Belediye Başkanı Mustafa Özdal, bütün belediyelerde olduğu gibi Boğazlıyan belediyesinin de büyük ekonomik sorun yaşadığını belirterek, "Norm kadromuz 120 olması gerekirken 170 civarında personelimiz var. İller bankasından gelen pay personelimizin dahi maaşına yetmiyor. Bizim ikinci dönemimiz, birinci dönemde tespit ettiğimiz sorunları tek tek çözmeye çalışıyoruz. Boğazlıyanda kanalizasyon sorunu kalmadı. Yol sorunlarımız var. Bozğazlıyan yapılan yoların tamamı bizim dönemimizde yapılmış ancak yerli olmamıştır. Bunun için 2 milyon bir kredi aldık. Bayramdan sonra yollarımızda çalışma başlayacak. Böylece yol problemini büyük bir oranda çözmüş olacağız" dedi.

Boğazlıyan'ın sadece yol sorunu olmadığını ifade eden Başkan Özdal, "İlçemizin ekonomik anlamda büyük sorunları var. Boğazlıyan'da esnaf kan ağlıyor, işçi, çiftçi perişan, böyle olunca da ilçemiz gelişmiyor. İlçemiz sürekli göç veriyor. Şuan için şeker fabrikasından sonra göç durdu, ama göç alacak duruma gelmedi. Göçün durması için ilçenin gelişmesi için yatırım yapılması gerekiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Boğazlıyanlı, iki gün önce ilçemize geldi, kendisine ilçemizin sorunlarıyla ilgili bir dosya verdim. Coğrafi olarak çok önemli bir yerde olan Boğazlıyan, çok zengin jeotermal kaynaklara sahip, burası turizm bölgesi olarak ilan edildi. Şuan Karataşlar termal alanda yatırım yaptı, kendilerine teşekkür ediyorum. Boğazlıyan termal turizmin merkezi olabilir. Bunun için altyapı sorunlarının bitirilmesi gerekir. Yatırımcıya cazip imkanlar sunulmazı lazım, Boğazlıyan gelişmeye hazır bir ilçe ancak buna siyasi ve ekonomik destek gerekiyor" diye konuştu.
Bozğazlıyan'ın geniş araziye ve zengin jeotermal kaynağa sahip olduğunu ifade eden Başkan Özdal, seracılık alanında Boğzalıyan'a organiza sanayi bölgesi kurulabileceğini ve bunun ilçeye bir ekonomik kaynak sağlayacağını sözlerine ekledi.