BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

’KÜLTÜR YUVASI’ YURDA DÖNÜYOR

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Kosova’da yedi aydır çocuklara hizmet veren kültür TIR’ı (yuvası) İstanbul’a dönüyor. <br/>TEGV’...

Abone ol

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Kosova’da yedi aydır çocuklara hizmet veren kültür TIR’ı (yuvası) İstanbul’a dönüyor.
TEGV’nin Kültür TIR’I Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Sinan Ural, Makedonya ile başlayan eğitim çalışmalarının Prizren’den sonra Mamuşa ve Priştine’de devam etttiğini söyledi.
Ural, TEGV’nin Kosova’da uyguladığı eğitim etkinliklerinin, Kosova Eğitim Sistemi hakkındaki temel bilgileri esas alarak oluşturulduğunu kaydetti.
Ural, eğitimlerde, çocukta özgüven, barış, sanata olumlu yaklaşım, adalet, sosyal sorumluluk, kültürel değerleri koruma ve geliştirme, kendini ifade edebilme, inovatif olma, empati gibi duygu ve becerilerin gelişimi, insan hakları ve toplumsal sorumluluk konularında farkındalık ve duyarlılık kazanmaları için uygun ortam sağlamayı amaçladıklarını belirterek "Arnavutça eğitim alan öğrencilerimiz dahil, Kosova’da 2 bin 100 çocuğumuzun TEGV etkinliklerinden faydalanmalarını sağladık" dedi.
1995’de Suna Kıraç öncülüğünde Türkiye’nin önde gelen iş, sanat ve medya temsilcilerinin bir araya gelmesiyle kurulan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), ilköğretim çağındaki çocukların temel eğitimlerini tamamlayıcı, ders saatleri içinde ve dışında çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim imkanlarından faydalanmalarını amaçlıyor.
(İHA)