BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

TALİBAN, TÜRK REHİNELER İÇİN NE İSTEDİ?

Logar İl Şura Meclisi Başkanı Abdul Veli Vekil, Taliban’ın Türk rehineleri serbest bırakmak için takas önerdiğini ileri sürdü. <br/>Yerel bi...

Abone ol

Logar İl Şura Meclisi Başkanı Abdul Veli Vekil, Taliban’ın Türk rehineleri serbest bırakmak için takas önerdiğini ileri sürdü.
Yerel bir haber ajansına açıklamalarda bulunan Vekil, ellerinde bulunan Türk esirleri serbest bırakmak için Afgan hükümetinden bazı Taliban üyelerini serbest bırakmayı teklif ettiğini iddia etti. Bu açıklamanın ardından İHA Kabil ofisine konuşan Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid ise, iddiayı ne yalanladı ne de doğruladı. Mücahid, bu sorunun ancak Taliban’ın üst düzey yöneticileri tarafından cevaplanabileceğini, kendisinin bu konuda açıklama yapmaya yetkisi olmadığını söyledi.
Afganistan’da son yıllarda birçok Türk vatandaşı kaçırılmış fakat uzun müzakereler sonucu serbest bırakılmışlardı. Fakat Türk tarafı Taliban’la hiçbir zaman ne fidye pazarlığında ne de takas pazarlığında bulunmuştu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, NATO’ya üye ülkelerin dışişleri bakanları toplantısı için gittiği Brüksel’de yaptığı açıklamada, Afganistan’da kaçırılan Türk vatandaşlarının serbest bırakılması için Taliban’la fidye pazarlığına girilmeyeceğini dile getirmişti.