BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>F.BAHÇE’YE CÜBBELİ AHMET HOCA DOPİNGİ<br/>İSTANBUL - Cübbeli Ahmet Hoca’nın Benfica...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

F.BAHÇE’YE CÜBBELİ AHMET HOCA DOPİNGİ
İSTANBUL - Cübbeli Ahmet Hoca’nın Benfica maçında Fenerbahçe için dua ettiği ortaya çıktı.
Cübbeli Ahmet Hoca’nın twitter hesabından yapılan açıklamada, "Aziz Yıldırım, Cübbeli Hocamızı yemeğe çağırdı, maç için dua istedi. O gece sohbet vardı. Hocamız ismiazam duasını etti, Fenerbahce 1-0 öne geçti. Maçın Müslüman olmayanlarla olması sebebi ile hocamız Fenerbahçe’ye dua etmiştir" denildi.

ERDOĞAN, ALKOLÜN ZARARLARINA DİKKAT ÇEKTİ
İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, Yeşilay tarafından düzenlenen ‘Global Alkol Politikaları Sempozyumu’nda konuştu. Erdoğan, "Tek parti döneminde alkol teşviki o kadar abartılı bir propagandaya dönüşmüştür ki lokantalara alkolün ne kadar yararlı olduğuna dair afişler asılmıştır. Bira milli içki olarak halka sunulmuştur. Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır....Atatürk orman Çiftliğinde çocuklara adeta süt gibi alkollü içki içirildiğine dair fotoğraflar var. Şunu çok iyi anlamalıyız. Topluma hiç yararı olmayan, tersine zararı olan alkol kullanımının yaşam tarzı olarak savunulacak hiçbir tarafı yoktur" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, Anayasada gençlerin alkolün zararlarından korunması gerektiğinin yazdığını belirterek, “Yasal düzenlemelerle de bu adımları atacağız” dedi.

2012’DE KAÇ KISA MESAJ ATTIK ?
KAYSERİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2012 yılında Türkiye’de cep telefonlarından 143 milyar adet kısa mesaj atıldığını söyledi.

ARINÇ’TAN "ÇEKİLME" YORUMU VE MUHALEFETE ELEŞTİRİ
İZMİR - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK’nın çekilme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arınç, "Silahlı unsurlar nasıl geldiyse o şekilde, bilinmiş yollardan ülkeyi terk edecektir. Bunu Hükümetimiz, Milli İstihbarat Teşkilatımız bilir, gereken tedbirleri alır ve bunların gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda mutlaka tedbirleri alır…Dünkü süreç öngördüğümüz bir süreçti. Artık silahlı unsurların Türkiye’den ayrılacak olmasını elbette memnuniyetle karşılıyoruz. Ama arkasından sürecin tamamlanması için yine çok dikkatli ve itina isteyen bir çalışmayı, gayreti göstereceğimizi söylemek istiyorum" dedi.
Arınç, UEFA Kupası Yarı Final ilk maçında Benfica’yı 1-0 yenen Fenerbahçe’yi de kutladı.

ÇERNOBİL KURBANLARI ANILDI
KİEV - Ukraynalılar, Çernobil Faciasının 27. yıldönümünde kurbanları andı. Olaylar ilgili soru yöneltilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çernobil’den gerekli derslerin alındığını söyledi.

34 DERECE SICAKTA "ACI BİBER" YARIŞMASI
ANTALYA – Antalya Kumluca’da düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali’nde, Acı Sivri Biber Yeme Yarışması yapıldı. 34 derece sıcak altında gerçekleştirilen yarışmayı 10 dakika içinde 580 gram acı biber yiyen Hüseyin Akşit kazandı.

DERYA SERT’İN HAMİLELİĞİ NASIL GİDİYOR ?
ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, dünyada ilk defa Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan rahim naklinin olumlu sonuçlarını aldıklarını, Derya Sert’in hamileliğin iyi gittiğini söyledi.
(İHA)