BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLDU

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 38 yaşındaki ...

Abone ol

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 38 yaşındaki Ersin Gülten’in organları 5 kişiyi hayata bağlayacak.
Çanakkale’nin Biga ilçesinde 18 Nisan Perşembe günü trafik kazası geçiren 38 yaşındaki Ersin Gülten ağır yaralandı. İlk müdahalesi Biga Devlet Hastanesi’nde yapılan Gülten, daha sonra Özel Çanakkale Anadolu Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 6 gün Özel Çanakkale Anadolu Hastanesi’nde kaldıktan sonra, 24 Nisan’da Çanakkale Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde sevk edilen Ersin Gülten, 25 Nisan Perşembe günü ölüm kalım savaşını kaybetti.
Emin ve Necla Gülten çifti, trafik kazasında hayatını kaybeden çocukları Ersin Gülten’in organlarını bağışlama kararı aldı. Organ bağışı kararının ardından Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Bursa organ nakli koordinatörleriyle temasa geçti. Bu sabah Bursa’dan Çanakkale’ye gelen sağlık ekipleri, ameliyat ile 38 yaşındaki Ersin Gülten’in karaciğeri ve sağ böbreğini Bursa Acıbadem Hastanesi’nde bekleyen iki hastaya, sol böbreği ve kornealarını ise Uludağ Üniversitesi’nde bekleyen üç hastaya nakledecek. Ersin Gülten’in organlarıyla 5 kişi sağlığına kavuşacak.
(İHA)