BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.411,23
HABER /  DÜNYA

BDP’NİN KOMİSYONLARI NASIL ÇALIŞACAK ?

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, çözüm süreci kapsamında 45 ilde beşer kişilik komisyonlar halinde halk toplantıları yapacaklarını belir...

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, çözüm süreci kapsamında 45 ilde beşer kişilik komisyonlar halinde halk toplantıları yapacaklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde de yapılması gerekenlerle ilgili halkımızın görüşlerini alacağız" dedi.
BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek Cizre Emniyet Müdürü’nün görevden alınmasını değerlendirdi. 23 Nisan tarihinde Cizre’deki protestoculara polisin şiddet uyguladığını belirten Baluken, "İçinde bulunduğumuz barış ve müzakere sürecinde herkese ciddi sorumluluklar düşmektedir. Cizre Emniyet Müdürü’nün görevden el çektirilmesi oldukça önemlidir" diye konuştu.
Baluken, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplarken, bir gazetecinin çözüm süreciyle ilgili sorusu üzerine BDP olarak 45 ilde beşer kişilik komisyonlar halinde halk toplantıları yapacaklarını söyledi. "Halkımıza bu sürecin bütün ayrıntılarını anlatacağız" diyen Baluken, "Önümüzdeki dönemde de yapılması gerekenlerle ilgili halkımızın görüşlerini alacağız. BDP olarak yapacağımız planlamaları, halkımızla birlikte tartışma zeminine taşıyacağız. Bunlardan hemen sonra dört koldan bölge gezileri planlıyoruz. Eş başkanlarımızın ve milletvekillerimizin dahil olduğu Akdeniz, Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini kapsayacak şekilde bölge gezileri planlıyoruz. Bütün bu çalışmalarımızdan sonra merkezi yerlerde çok büyük çözüm ve barış mitinglerini gündemleştireceğiz" şeklinde konuştu.

"AKİL İNSANLARA ALTERNATİF DEĞİL"
BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, komisyon şeklindeki halk toplantılarının Akil İnsanlar Heyeti’ne alternatif olup olmadığını soran bir gazeteciye ise bunun akil insanlara alternatif bir oluşum olmadığını belirtti. Baluken, terör örgütü ele başı Murat Karayılan’ın dün yaptığı açıklamayla ilgili bir soru üzerine de, silahların devreden çıkacağının yapılan açıklamadan anlaşıldığını ifade etti. Geri çekilmenin ardından çözüm sürecinde ikinci ve üçüncü aşamaya geçileceğini kaydeden Baluken, ikinci aşama ile ilgili olarak ise, "Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesine yönelik yapılması gereken yasal ve anayasal değişiklikler var" dedi.
Baluken ikinci aşamanın başarıl bir şekilde atlatılmasının ardından ise üçüncü aşamanın yer aldığını belirterek, "Üçüncü aşamada normalleşme süreci söz konusu. Normalleşme süreci, şu anda elinde silah bulunan gerillaların siyasal, toplumsal, sosyal yaşama dahil olmaları ile ilgili" şeklinde konuştu.
(İHA)