BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,77
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Emniyetteki sivil memura başörtü ikazı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'nde sivil memur olarak çalışan Mine Özdemir, başörtülü olduğu gerekçesiyle ikaz edildi.

Abone ol

Önce sözlü olarak uyarılan Özdemir, daha sonra yazılı ikaza maruz kaldı.

Özdemir, ilçedeki diğer resmi kurumlarda başörtülü bayanların sorunsuz bir şekilde çalıştığını, kendisinin ise mağdur edildiğini söyledi. Hukuki yollardan mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini dile getiren Özdemir, "Eğer diğer resmi kurumlarda başörtülü arkadaşlarımız çalışabiliyorsa, bu benim de en doğal hakkım. Yapılan böyle bir ayrımcılığa anlam veremiyorum." dedi.

Emniyet-Sen Manisa il yönetimi, olayı Kamu Denetçiliği Kurumu'na taşıdı. Sendika yetkilileri, konunun takipçisi olacağını bildirdi.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'nde sivil memur olarak çalışan Mine Özdemir'e, İlçe Emniyet Müdürü Veli Göçemen imzasıyla gönderilen ikaz yazısında şu ifadeler yer aldı: "Müdürlüğümüz Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'ndeki mesai saatlerinde görev yaptığınız süre içerisinde ‘Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uygun hareket etmediğiniz müşahede edilmiş, birim amirleriniz tarafından da defaaten şifahi olarak yapılan uyarılara rağmen bu tutumunuzda da ısrar ettiğiniz tespit edilmiştir. Bu sebeple, bundan sonraki görevinizde yönetmelik hükümlerine uygun hareket etmeniz için sizi bir kereye mahsus olmak üzere yazılı olarak ‘ikaz' ediyorum. Bu ve buna benzer olumsuz hareketlerinizin tekerrürü halinde hakkınızda disiplin soruşturmasının açılacağının bilinmesi hususunda gereğinin yapılması rica ederim."