BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.376,68
HABER /  DÜNYA

BAKAN YAZICI HORON TEPTİ

İstanbul Eyüp’te düzenlenen “3. Eyüp Rizeliler Günü” etkinliklerine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eski İçişleri Bakanı İdr...

Abone ol

İstanbul Eyüp’te düzenlenen “3. Eyüp Rizeliler Günü” etkinliklerine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile birlikte horon tepti.
Bakan Yazıcı, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “3. Eyüp Rizeliler Günü” etkinliklerine katıldı. Törene Bakan Yazıcı’nın yanı sıra eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile davetliler katıldı. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Yazıcı, barış sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Süreci büyük bir hassasiyetle sürdürdüklerinin altını çizen Bakan Yazıcı, “Ülkemizin çok önemli bir projesi vardır. O projenin ismi milli birlik ve kardeşlik projesidir. Çözüm sürecidir. Bu konuda da son derece kararlı ve dirayetli bir tutum sergiliyoruz. Türkiye’nin geleceği için en büyük zenginliğimiz olan kardeşliğimizin büyümesi ve kökleşmesi için yapıyoruz. Ve hamdolsun bu projede inşallah hedeflediğimiz, terörden arınmış her bireyin yaşama hakkının güvenceli hale geldiği bir Türkiye’yi hedefleyen bir projedir” dedi.
Milletin hassasiyetlerini göz önünde bulundurduklarını ifade eden Bakan Yazıcı, “Elbette ki biz bunları yaparken, her iş ve eylemde olduğu gibi bu konuda da hiçbir zaman milletimizin her daim canlı tuttuğu hassasiyetlerini hiç bir zaman gözden gönülden ırak tutmadık. Milletin hassasiyeti bizim hassasiyetimizdir. Hiçbir zaman hiçbir yerde, milletin yüzüne baktığımız zaman yüzümüz kızaracak veya milletimizin boynunun büküleceği bir iş, bir işlemimiz, bir icraatımız olmadı” diye konuştu.

"HEPİMİZİN BABASI HAZRETİ ADEM"
Türkiye’de yaşayan her kesimden bireyin kardeş olduğunu belirten Yazıcı, “Tek devlet diyoruz, tek vatan, tek bayrak, tek millet diyoruz. Bunun altında hepimiz kardeşiz. Ve kardeşliğimiz dün başlamadı, bugün başlamayacak. Bu kardeşlik Hz. Adem’den başlıyor. Hepimizin babası Hz Adem, hepimizin annesi Hz. Havva. Bunun anlamayanlar var” dedi.
Süreci eleştiren kesimlerin söylemlerine takılı kalınmayacağını ifade eden Bakan Yazıcı, “Bu sürecin seyri itibariyle hazmedilmesi güç söylemde bulunanlar vardır ve olacaktır. Onlara takılıp kalmayacağız, esas büyük hedefi gözetleyeceğiz. Dolayısıyla terörden arınmış bir Türkiye, birey hak ve özgürlüklerin daha güvenli hale geldiği bir Türkiye, daha üretken olacak, daha güçlü olacak ve Türkiye’yi artık hiç kimsenin tutması mümkün olmayacaktır. Hem bölgesinde hem dünyada etkin bir aktör olarak elbette ki hem bölge hem dünya sulhuna da büyük katkı sunacaktır” diye konuştu.
Bakan Yazıcı’ya eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin tarafından kendisine bir tablo hediye edildi. Bakan Yazıcı da Şahin’e benzer şekilde bir tablo hediye etti. Programın sonunda sahneye çıkan Bakan Yazıcı ile Milletvekili İdris Naim Şahin, halk oyunu oyuncularıyla birlikte “Barış Horonu” adlı oyuna eşlik etti.