BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

"Küçük hesap yapmayın"

Mehmet Ali Özpolat dün önce Zeytinburnu ve Küçükçekmece ardında da Avcılar İlçe Örgütleri'ni ziyaret etti.

Abone ol

Adayların Genel Merkez ve eğilim yoklamalarıyla belirleneceği ifade eden Özpolat aday adayları ve parti yöneticilerini uyararak, "Çıkacak adayı destekleyin. 'O adaylığa yakışmıyor, ben olmalıydım' demeyin. Küçük hesaplar yapmayın. Belediyeyi alamazsak adaylığın da hiçbir önemi kalmaz" dedi.
Özpolat, Gürtuna ve Mustafa Değirmenci'nin adaylığı konusunda yorum yapmaktan kaçınırken, "Adaylık başvurusu bugün başlayacak. İkisinin de şu ana kadar bir başvurusu yok" şeklinde konuştu.

Adayınız kim?

Ziyaret sırasındaki konuşmasında beş aday adayları olduğunu söyleyen CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Gazioğlu, "Biz beş aday adayımızla birlikte çalışıyoruz. Mahallelerde vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Bize adayımızın kim olduğunu soruyorlar. Zeytinburnu için en iyi kim çalışabilecekse onu seçeceğiz. Partimizle hiç bir ilgisi olmayan birileri kendisini belediye başkanı adayı gibi gösteriyormuş. Onun için geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gidip başkanımız Deniz Baykal'la görüştük. Oluşan olumsuz durumun olumluya çevrilmesini sağladık" dedi.

'Kritik seçim'

Merkez yoklaması ile belediye başkanı adaylarını belirleyeceklerini söyleyen Mehmet Ali Özpolat, "Tüm ilçelerde partililerin görüşlerini alacağız ama adayları merkezden belirleyeceğiz. Adaylarımız kim olursa olsun bütün partililerin çok çalışması gerekiyor. Bu seçimler Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimleri olacaktır. AKP iktidara geldiğinden beri hiç bir şey yapmadı. Üstelik IMF'den 40 milyar dolar daha borç aldı. En önemlisi de AKP laik, demokratik cumhuriyeti altan alta kemiriyor" dedi.

'İkili bloklaşma'

28 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin, Cumhuriyet rejimi için önemli bir seçim olduğunu belirten Özpolat, "İstesekte istemesekte ikili bloklaşmaya doğru gidiyoruz. Çekişme AKP ve CHP arasında olacaktır. AKP'nin savunduğu anlayış ya da laik, demokratik cumhuriyete sahip çıkan anlayış galip gelecektir. Küçük gruplar ittifak kurmuşlar bunlar çağdaş Türkiye'ye hizmet etmiyor. Laik, demokratik cumhuriyetten yana olanlar her türlü çıkarları bir tarafa bırakarak CHP'ye destek vermelidirler" dedi

28 Mart'ta CHP kazanmak zorunda

CHP'nin yeterli çoğunluğa sahip olmamasına rağmen AKP hükümetinin olumsuz icraatlarını engellemek için uğraş verdiğini belirten Özpolat; "Bu hükümet iktidara çoğunlukla geldi. Bildiğini yapıyor. 28 Mart'ta bunlar bir kez daha çoğunlukla gelirse, Türkiye çok şey kaybeder. Bunlar şimdiye kadar ne yapmışlardır? İşsizlik sorunu dahi çözememişlerdir. Biz CHP olarak çıkarmak istedikleri bazı uygunsuz yasalara itiraz ediyoruz. Bunları Cumhurbaşkanı da veto ediyor. Ama devletten beslenen medya, 'CHP muhalef yapamıyor' düşüncesini halka benimsetmeye çalışıyor. Bu nedenle belediye seçimlerinde başarılı olmak zorundayız" dedi.

"O olmamalıydı, ben olmalıydım demeyin"

Avcılar'a yaptığı ziyarette aday adaylarını ve meclis üyesi adaylarını küçük hesaplar yapmamaları konusunda uyaran Özpolat, "Bizler dürüst, namuslu insanlarız. Bu nedenle hepimiz aday olabiliriz. Ama bir tane belediye başkanı adayı çıkacak. Bazılarınız meclis listesine gireceksiniz. Ama 'O olmaz ben olmalıydım' demeyin. Kamuoyunda birbirinizi incitmeyin, küçük düşürmeyin. Kim çıkarsa onu destekleyin. Küçük hesaplar yapmayın. Küçük hesaplar yaparsanız Avcılar'da seçimi kazanamayız. Avcılar'da iktidarı yıllar öncesinde hakettik. Ben Avcılar örgütüne güveniyorum. İnşallah çıkacak adayın etrafında kilitlenip Avcılar'da iktidarı kucaklayacağız" dedi.

Adaylık müracaatları 12-19 Ocak'ta

CHP MYK üyesi ve İstanbul 3.Bölge Milletvekili Mehmet Ali Özpolat yerel seçimle ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Küçükçekmece CHP İlçe Örgütünü de ziyaret etti. Toplantıda MYK Üyesi 3.bölge Milletvekili M.Ali Özpolat'ın dışında İstanbul İl yöneticisi İbrahim Yılmaz, İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Gamsız, Bahçelievler eski İlçe Başkanı Musa Çulha, Küçükçekmece İlçe Başkanı İbrahim Semint, İlçe Yöneticileri ve partililer katıldı. Partililere seslenen M.Ali Özpolat, belediye başkan aday adayı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi aday adaylarının 12 Ocak'ta başvurularını yapacaklarını ve 19 Ocak'ta bu başvuruların son bulacağını söyledi.

Kaynak : Habermanşet