BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Küçük beyinli Madonna

İstanbul'da müzikten çok hristiyanlık propagandası yapmasıyla gündeme gelen Madonna'ya tepki klibe dönüştü.

Abone ol

19 yıl aradan sonra İstanbul’da verdiği konserde Hıristiyanlık propagandası yaptığı ileri sürülen Madonna’ya, Türkiye’nin ilk çocuk rap sanatçısının yazdığı ve seslendirdiği Türkçe şarkı ile tepki geldi.

‘Küçük Beyinli Madonna’ isimli şarkının sosyal paylaşım sitesinde 2 günde 10 binden fazla kişi tarafından tıklanması ve övgü içerikli yorumlar, şarkının siteden kaldırılmasına yol açtı.

Konser sonrasında 10 dakika içinde tepkisini dile getiren dizeleri amatörce çekilen bir kliple taçlandırdığını belirten Serter, çekimlerde özellikle mekan konusunda ilginç detaylara şahit olduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Oturup 10 dakikada bu şarkıyı yazdım. Çekim yeri arıyoruz, bir pasajın içine girdik ve karşımıza direkt ‘Allah biliyor’ yazısı çıktı. Arkamızı dönüyoruz, ‘IMF’ye hayır’ yazısı ile karşılaşıyoruz. O gün çok enteresan durumlarla karşılaştık. Işık arıyoruz, örneğin bir araba geliyor uzunlarını yakıyor ve biz o arada elimizdeki cep telefonu ile klibi çekiyoruz. Sanki Allah yardım etti. Profesyonel bir çalışma olmadı. Bunu da o amaçla planlamadık. Haziran ayının 25’inde sosyal paylaşım sitesinde ‘Madonna DIS’ diye yayımladık. ‘Küçük beyinli Madonna’ diye. Türkçe söylüyordum ama altta İngilizce alt yazı vardı. Bunun altına Libya, Filistin, Arabistan, Afganistan’dan ‘Allah senden razı olsun’, ‘Elinize sağlık çok anlamlı klip olmuş’ tarzında övgü dolu sözler vardı. Türkiye’de ise ‘Böyle bir şey oldu da bizim neden haberimiz olmadı’ tarzında çok yorum vardı. Çünkü basın mensupları çekim için içeriye alınmamıştı. 10 bin kişi tarafından tıklanma rekoru kırmıştı. Ben bunu popüler olmak amaçlı yapmış olsaydım böyle amatör bir klip çekmezdim. Basardım parayı on numara bir klip çekerdim. İçinden hakaret dolu sözleri çıkarırdım ve kimse de silmezdi ve çok daha ünlü olurdum. Ama bu İslam’ı savunan bir şarkı. Belki çok dini bütün olan bir insan değilim. Ama elhamdülillah Müslüman’ım. Şimdi Madonna’ya da benim düşüncemde bir cevap verilmiş olsaydı ben bunu yapmazdım zaten. Örneğin konseri kesilebilirdi. Fransa’da kalçasını, Türkiye’de göğsünü gösterse ya da ayete de bassa, en fazla ‘Allah cezanı versin’ derler ve üzerine gitmezler. Çünkü dünyaya mal olmuş bir insan. Demek ki Hıristiyanlığı savunabiliyor.”
 
'İslam aleminden özür dilemeli'
Amerika’nın tarihe not düşen çeşitli saldırılara maruz kalmasını ve Ortadoğu ülkelerindeki karışıklıklarda üstlendiği rollerin Madonna’ya hatırlatılması gerektiğini belirterek İslam dünyasından özür dilemesi gerektiğini söyleyen Serter, “Bende Müslümanlığı savunarak senin Hıristiyan olarak saydığın ülkenin açıklarını herkesin bildiği gibi ortaya dökerim. İkiz kuleleri kendiniz yıkıyorsunuz. Orada üst düzey bir tane çalışan yoktu. Herkes yıllık izindeydi. Şansa bakın. Kaç bin kişi öldü. O uçaklar giriyor, o kuleler ihtimal yok bir uçak yakıtı ile tuz buz haline gelsin. O ikiz kulelerde alt düzey işçiler var. Afganistan’a girip Taliban rejimini yıkma bahanesiyle, Afgan madenini komple ele geçiriyorsunuz. Irak’a giriyorsunuz petrol kaynaklarına sahip olmak için. Madonna’ya birinin bunu bir şekilde iletmesi gerekiyor ve İslam aleminden özür dilemesi gerekiyor. Dünya starısın ama ölümlü dünya” dedi.