BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  EKONOMİ

Krizden etkilenmeyecek il

İşadamı Şevket Demirel'in öngörüsüne göre Isparta, krizden etkilenmeyecek. Bunun nedeni ise oldukça ironik!

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi, GÖLTAŞ ve ORMA sanayi kuruluşlarının Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Şevket Demirel, dünyayı etkisi altına alan global krizin Isparta'yı etkilemeyeceğini, çünkü Isparta'da artık yatırımcı kalmadığını savundu.

Demirel, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ITSO) 21 Şubatta yapılacak seçimleri öncesinde yapılan son Meclis Toplantısı'na katıldı. Toplantıda TMSF'ye karşı 3,5 yıl süren hukuki mücadeleleri anlatan Demirel, Isparta ile duygusal bağının olduğunu ve Isparta'nın her alanında emeği bulunduğunu belirtti.

KÜRESEL KRİZ

Dünya çapında yaşanan ekonomik krizden bahseden ve üyelere uyarıda bulunan Demirel, herkesin tedbirli olması gerektiğini kaydetti. Ekonomik dar boğaza insanların uyum sağlaması gerektiğine değinen Demirel, krizin insanlara ders verdiğini ifade etti. Krize karşı planlı hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Demirel, şöyle devam etti:

''Hepinize şunu tavsiye ediyorum. Krizden korkmayın. Krizin çaresi dimdik ayakta durmak. Rahatça kriz planını yapmak sağlam düşünmek.

Isparta bu krizden etkilenmez. Hepinizin istediği 'aman yatırım yapın, yatırımcı arıyoruz' diye koştuğunuz müesseseler kalmadı ki, yatırım yok ki kriz olsun. Genellikle Isparta'nın büyük kredi borçları yoktur. Bu krizin Isparta'ya büyük etki yapması söz konusu olmaz. Ama kriz yalnız yatırım yapan insanlara değil, alışveriş eden herkese, sokaktaki simitçiyi de etkiliyor. Her gün 100 simit satarken, şimdi 50 simit satıyor.''