BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.396,11
HABER /  EKONOMİ

Kriz beklentisi kafaları karıştırdı!

Avrupa'daki ekonomik darboğaz ekonomi çevrelerinde yeni bir kriz alarmına neden oldu. Ancak bankacılık sektörünün öncü isimlerinden biri aynı görüşte değil.

Abone ol

Avrupa'daki ekonomik darboğaz ekonomi çevrelerinde yeni bir kriz alarmına neden oldu. Ancak bankacılık sektörünün öncü isimlerinden biri aynı görüşte değil.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin dün yaptığı 'ekonomik kriz yolda, fazla harcamayın' sözlerini değerlendiren Babacan, "Avrupa'daki kriz ile ilgili olumsuz senaryolara hazırlıklı olun" uyarısında bulundu.

Ancak AK Partili iki ismin görüşlerine Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince katılmadı. Özince, Avrupa'daki krizin Türkiye'ye kötü etki yapacağından kaygı duymadığını söyledi.

BABACAN: OLUMSUZ SENARYOLARA HAZIRLIKLI OLUN

Dünya Bankası Grup Başkanı Robert Zoellick ile düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan'a, AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin 'ekonomik kriz yolda, fazla harcamayın' sözleri anımsatıldı. Babacan, "Umuyoruz ki Avrupa'da doğru kararlar alınır. Umuyoruz ki ABD'de bu borçlanma limitiyle ilgili siyasi sorun aşılır. Bunlar çözülürse sorun yok, ama sorunlar çözülemediği takdirde olumsuz senaryolara hazır olmamız gerekir" yorumunu yaptı.

ERSİN ÖZİNCE: BENİM KRİZ KAYGIM YOK

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Özince, Eskişehir'de Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Kitabevi'nin açılış töreninde Avrupa'da yaşanan krizin Türkiye'ye etkisini değerlendirdi.Özince, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Benim hiçbir kaygım yok. Avrupa'daki krizin Türkiye'ye kötü etki yapacağından kaygı duysaydım, işimi başka bir arkadaşa devretmez, biraz daha kalırdım. Türkiye'yi çok istikrarlı, sağlam gördüğümüz için İş Bankası'nda nöbet devrini bu döneme denk getirdik. Bu konudaki düşüncelerimizin aslıdır. Hiç büyütmeden, abartmadan söylüyorum. Çünkü, yani işler yolundayken böyle görev değişimleri yapılabiliyor. Kriz falan yok. Kitapları okudukça çocuklarımız, kültür seviyemiz yükseldikçe ne kriz olur, ne bir şey olur" dedi.

GEDİKLİ: EKONOMİK KRİZ YOLDA, FAZLA HARCAMAYIN

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, dün yaptığı açıklamada dünya ekonomisinin iyiye gitmediğini ifade ederek, "Krizin Türkiye'ye olumsuz etkileri olacaktır. O yüzden tedbirli olun. Ne varsa onu tutun. Fazla harcamayın" demişti.