BIST 10.266
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.403,58
HABER /  DÜNYA

Erdoğan Rauf Denktaş gibi konuştu!

Başbakan Erdoğan'ın KKTC mesajlarına yönelik en ilginç yorum KKTC ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlundan geldi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın KKTC'ye yaptığı ziyaret ve ve verdiği mesajların yankıları sürüyor. KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, babasının yıllardır savunduğu çizgide mesajlar verdiğini söyledi.

Erdoğan'ın 20 Temmuz törenleri için Ada'ya gerçekleştirmekte olduğu ziyareti, KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu ve KKTC muhalefet partilerinden Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Serdar Denktaş Cumhuriyet'e değerlendirdi.

Serdar Denktaş, "Sanki Rauf Bey konuşuyor...O da aynısını söylerdi" diyerek şöyle devam etti:

UMARIM TAKTİK DEĞİLDİR

"Erdoğan'ın demeci Rauf Denktaş'ın yıllardır savunduğu çizgide mesajlar taşıyor. 2003'te Rauf Denktaş'a öfke duyanlarda şimdi tavır değişikliği var. Adada uzlaşmaz tarafın Denktaş değil, Rumlar olduğunu anlamış gözüküyorlar. Rumların tavrında Makarios'tan beri en ufak bir değişiklik yok. Rauf Bey bunları çok söyledi ama dinletemedi. Zaman onu haklı çıkardı, her söylediği doğru çıktı. Umarım AKP hükümetindeki tavır değişikliği taktik icabı değildir, samimidir. Eğer taktik icabıysa bu süreç KKTC ve Türkiye aleyhine dönebilir."

İLİŞKİLER KOPARSA NE OLUR?

Serdar Denktaş, "Türkiye Kıbrıs nedeniyle AB ile ilişkileri koparırsa ne yapmalı?" sorusuna ise şu yanıtı veriyor:

"Bizim isteğimiz ne ilhak ne iltihak. Olması gereken KKTC'yi yaşatacak adımları atmak. Türkiye KKTC'yi Gümrük Birliği kapsamına alarak ekonomik olarak ayakları üzerinde durabilen bir hale getirmeli. Arkasından da siyaseten tanınma hedefini önümüze koymalıyız."