BIST 9.898
DOLAR 32,59
EURO 35,04
ALTIN 2.458,38
HABER /  DÜNYA

Kritik görüşme başladı

Rusya-Türkiye 4. Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı için St. Petersburg’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı...

Abone ol

Rusya-Türkiye 4. Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı için St. Petersburg’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki ikili görüşme başladı.
Putin, görüşmenin basına açık kısmında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan’ı uzun süre görmediğini belirterek, "Sizinle doğrudan temasımız olmasa da Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler çok güzel bir şekilde gelişiyor" dedi.
St. Petersburg’daki toplantılarda da bu gelişmeleri daha ileri noktalara taşıyacaklarını ifade eden Putin, "Tabi ki görevimiz bu ilişkilere katkı sağlamaktır. Bunu başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan ise, "Ben de değerli dostuma, değerli Başkana, 4. Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı’nda bir araya geldiğimiz için mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Gerçekten bir özlem içerisinde, gerek ikili, gerek bölgesel işbirliği görüşmeleri yapacağımız bu buluşma gerçekten manidar olacaktır. Müşterek atmamız gereken adımlar var. Bugün bu adımları çok daha güçlendirerek atacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
(İHA)