BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.432,05
HABER /  DÜNYA

Terör ne çok Müslümanları öldürüyor!

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'den küresel terör konusunda çarpıcı bir açıklama geldi.

Abone ol

Terörün bütün büyük dinlerin sorunu olduğunu belirten İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, "Terörizm kurbanlarının çoğu Müslümanlar. Terörizm konusu sadece Müslümanların değil hepimizin mücadele etmesi gereken bir sorun" dedi.

İnanç Vakfı Başkanı sıfatıyla BM Güvenlik Konseyi Terörizmle Mücadele Komitesi'ne sunum yapan İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, toplantının ardından gazetecilere açıklama yaptı.Terörizmle mücadelede eğitimin rolüne vurgu yapan Blair, eğitimin gençlerin işsiz kalmasını ve aşırı gruplar tarafından istismar edilmelerini engelleyeceğini söyledi.

Eğitimsizlik ve cehaletin gençlerin yanlış din algısı edinmelerinde ve terörizme yönelmelerinde en önemli etken olduğunu kaydeden Blair, "Terörizm, en çok cehalet ve önyargının bulunduğu topraklarda yeşeriyor" diye konuştu.

Blair, aşırılığın sıklıkla İslam'la ilişkilendirildiğini ancak Hristiyanlık, Yahudilik, Budizm ve Hinduizm'de de aşırılıkların olduğunu söyledi.Bütün büyük dinlerin fanatik unsurları bulunduğunu ve dinlerin doğasını bozduklarını dile getiren Blair, "Terörizm kurbanlarının çoğu Müslümanlar. Terörizm konusu sadece Müslümanların değil hepimizin mücadele etmesi gereken bir sorun" ifadesini kullandı.