BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Kritik bilgilere ulaşıldı! Cinayetin sırrı bu mu?

19 Aralık'ta Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Rusya Büyükelçisi Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın bilgisayarında ilginç bilgilere ulaşıldı.

Abone ol

Avrupa'nın gündemi sarsan Rusya Büyükelçisi Karlov'u öldüren polis memuru Altıntaş’ın bilgisayarında inceleme sürerken kullandığı telefon numarası deşifre edilerek internet ortamında paylaşıldı, hatta bir gay sitesinde “Mevlüt Mert Altıntaş” adına hesap açıldı.

Bu dengeleri sarsan suikast sonrası Emre Uslu’nun da aralarında bulunduğu birçok firari FETÖ’cü, Twitter hesaplarından suikasta ilişkin paylaşımlarda bulunmuştu.

Polis, suikastın ardından Altıntaş’ın telefonu kapalı olmasına rağmen aynı numara tarafından birden fazla arama yapıldığını belirledi. Söz konusu aramanın Belçika’dan gerçekleştiği tespit edildi.

GELECEĞE MEKTUP YOLLAMA

Altıntaş'ı arayan kişinin hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelinin Belçika’da öğrenci olduğu anlaşıldı. Altıntaş’ın bilgisayarında suikasttan yaklaşık 10 gün önce Karlov ile ilgili araştırma yapıldığını tespit ederken  Altıntaş’ın ayrıca, internetten “geleceğe mektup yollama” yöntemlerine baktığı, bu kapsamda ileri tarihli bir mail’in nasıl gönderileceğine ilişkin araştırma yaptığı da belirlendi.