BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,79
HABER /  EKONOMİ

Kredi kartı sahipleri aman dikkat!

Kredi kartı kullanıcılarının başı dertten kurtulmuyor. İşte dolandırıcıların son oyunu...

Abone ol

Kredi kartı ekstrelerini iyice yırtmadan çöpe atanların başı dertte.. Dolandırıcılar çöpten topladıkları ekstrelerle kredi kartı sahiplerine bankadan kart değişikliği için aradıklarını söyleyerek dolandırıyor.

Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, “Kişisel bilgi içeren evraklarınızı iyice yırtarak okunamayacak hale getirin” dedi.

Dolandırıcılar şimdi çöp kutularını araştırıyor ve ellerine geçirdikleri kredi kartı ekstreleri ile kart sahiplerini dolandırıyor. Bu yöntemle dolandırıldığını ifade eden birçok kart sahibi Şikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle kart sahiplerinin nasıl dolandırıldıklarını anlatarak kişisel bilgi içeren evrakların çöpe atılmaması konusunda uyarılarda bulundular.

NASIL DOLANDIRIYORLAR

Ankara’da yaşayan M.Y. cumartesi günü sabit bir telefon numarasından arandı. Telefondaki erkek sesi bankadan aradığını söyleyerek şunları söyledi:

“Telefondaki kişi ’Kartınızı bankamıza ait bir başka karta çevrilecek ve adresinize yollanacak. Bunun için cep telefonunuza bir mesaj gelecek ve ‘EVET22**’ yazıp 33**'e hemen gönderiniz. Adresiniz doğru mu?’ diye konuştu. Ben daha mahalleyi söylerken adresimi kapı numarasına dek tüm detaylarıyla sıraladı. Zaten sokaktaydım ve mesaj falan gelmedi ve ben de işlem yapmadım. Biraz sonra aynı numaradan tekrar arandım, ısrarla işlemi yapmamı istedi. Hatlar yoğun olduğu için mesajın gecikmiş olabileceğini, sisteme girdikleri için benim hemen yukarıdaki mesajı cebimden göndermemi istedi. Ben de size nasıl güvenebilirim, her gün bir sürü dolandırıcılık oluyor diye sayıp dökerken, bana hak vererek Ankara Mithatpaşa şubesinden aradıklarını söyledi. Kapattım ama içime kurt düştü. Cumartesi günü çalışan bir şube! İşlemi yapmadım. Sonrasında da yeniden aranmadım ama hafta sonunun geçmesini bekledim.Bugün bankayı aradım, hiç bir bilgileri yok, asılsız çıktı ve karta ilişkin hiç bir bilgi vermememe rağmen önlem olarak kartımı iptal ettiler.

SÖYLEDİKLERİ YERDE BANKA ŞUBESİ YOK!

Ne arayan numara bankaya ait, ne de bilgi istedikleri numara... Araştırdım belirtilen bankanın söyledikleri yerde şubesi de yok! Telefonumu ve söz konusu kartım hakkındaki bilgiyi nereden bulmuş olabileceklerini epey düşündüm. Bir süre önce kredi kartına ait eski ödeme suretlerini yırtmadan çöpe attığım geldi aklıma. Şimdi numaranın kime ait olduğunu araştırıyorum, suç duyurusunda bulunmak için... Sonuç olarak; doğruluğundan emin olmadan gelen hiç bir telefona inanmayın ve asla kişisel bilgilerinizi vermeyin!”

OKUNMAYACAK HALE GETİRİN

Çöpe attıkları ekstreler nedeni ile dolandırıldıklarını şikayet eden çok fazla kart sahibinin olduğuna dikkat çeken Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, “Hesap ekstreleri, slipler, ATM fişleri, kredi kartı başvuruları veya kopyaları, sigorta formları, kredi teklifleri gibi kişisel bilgi içeren evraklarınızı iyice yırtmadan çöpe atmayın. Kişisel bilgi içeren evraklarınızı iyice yırtarak okunamayacak hale getirin.”