BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,13
ALTIN 2.431,68
HABER /  GÜNCEL

Kravat bağlama derdine son!

Binbir zorluk ve şekille bağlanılmaya çalışılan kravat derdi artık bu yöntemle bitecek. Üstelik bu karavatta yapılması gereken tek bir işlem var.

Abone ol
Erkeklerin en önemli aksesuarlarından olan kravat, bağlama zorluğu sebebiyle sıkıntıya yol açıyor.

Bu zorluktan hareketle otomatik kravat üreten Ankaralı bir firma, kravat bağlama sorununu tamamen ortadan kaldırdı. Geliştirilen yeni ürün, erkekler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Bursa’da devam eden ‘Avrasya El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı’nda satışa sunulan kravat bulunduğu stant, ziyaretçi akınına uğruyor. Arkasına konulan fermuar vasıtasıyla kendi kendini bağlayan kravat, bozulmadan yıkanabiliyor. Kullanıcının yapması gereken tek şey ise, taktıktan sonra kravatın fermuarı çekmek. Ürün hakkında bilgi veren firma yetkilisi Şenol Adakoğlu, kravatın yakalarının bozulmaması için ince yapıldığını söyledi. Dokuma kumaştan hazırlanan kravatın 45 dereceye kadar sıcak suda yıkanabildiğini vurgulayan Adakoğlu, "Bunu ilk olarak Güney Koreli bir işadamı imal etti. Biz İzmir Karabağlar’daki kendi fabrikamızda üretip, kendi markamızla satışa sunuyoruz. Patentini de aldık. 15 liradan piyasaya sürdük. Çok ilgi görüyor. Yok satıyoruz diyebilirim." diye konuştu.

185 çeşit farklı desenlerle kravat ürettiklerinin altını çizen Adakoğlu, yurt dışında da bir çok ülkeye satış yapmaya başladıklarını dile getirdi.

Vatandaşlar ise, kravatın insanları uğraştırmadan kullanılabilir olmasını cazip buluyor. Aynı kravattan Güney Kore’de satın aldığını söyleyen bir vatandaş, kullanım kolaylığının çok büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.