BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  GÜNCEL

Kraliyet düğünü mü? İstemeyiz!

Galler'in Gururu isimli grup, Kraliyet düğününe alternatif bir kamp düzenleyeceklerini açıkladı. Kamp, düğünü kutlamak istemeyenler için bir kurtarılmış bölge olacak.

Abone ol

Kraliyet Düğünü 29 Nisan tarihinde gerçekleşecek

Galler'in Gururu adlı kültürel grup Kraliyet Düğünü'nden uzak durmak isteyenler için alternatif bir kamp düzenliyor.

'Düğünden Kaçın' kampı, 28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Organizatörler Prens William ile Kate Middleton'ın evleneceği gün olan 29 Nisan'da bir yürüyüş düzenlemeyi de planlıyor.

Prens William adına açıklama yapan sözcü, kampla ilgili yorum yapmayacaklarını söyledi.

Galler'in Gururu grubuna üye olan Adam Phillips, kampın Machynlleth'de yapılmasının tarihsel bir nedeni olduğunu açıkladı.

Machynlleth'in Owain Glyndwr ile olan bağı nedeniyle seçildiğini söyleyen Phillips, "Glyndwr, 1404'te Machynlleth'te düzenlenen ilk Galler meclisinde Galler Prensi seçilmişti" diye anlatıyor.

Phillips, ayrıca Galler'in Gururu grubunun Glyndwr'ı son Galler Prensi olarak kabul ettiğini, Prens Charles'ı ise Galler Prensi olarak görmediğini de ekliyor.

Phillips'e göre kampın amacı, "insanlara düğün sırasında gerçekleşecek medya çılgınlığı ve şamatadan uzaklaşabilme fırsatı vermek."

"Bu düğünü kutlamak istemeyenler olacak çünkü ekonomik kriz ve kesintilerin olduğu bir dönemde, faturayı vatandaşlar ödüyor" diyor Phillips.

Kampın yapılacağı arazinin sahibi Ralph Beaumont, "benden farklı fikirlere sahipler diye bu kişilerin kampı yapmasına izin vermemezlik etmeyeceğim" diyor.

Beaumont kendisinin düğünü kutlamak için fazla meşkul olacağını tahmin ediyor, ancak kraliyet ailesine karşı olmadığını da ekliyor.

Machynlleth belediye başkanı Gill Baldwin ise, düğün günü yapılacak yürüyüşün iyi bir fikir olmadığını düşünüyor: "Ben Kraliyet ailesini destekliyorum ve bu ülke için çok şey yaptıklarını düşünüyorum."

Bundan önce merhum Prenses Diana ile Prens Charles'ın evlilik töreni de İngiltere'de monarşi karşıtlarının alternatif etkinlikleriyle protesto edilmişti.