BIST 11.065
DOLAR 32,18
EURO 35,02
ALTIN 2.500,99
HABER /  GÜNCEL

Kraliçenin dinleyeceği sure

İngiliz Kraliçesi 2. Elizabeth Bugün Bursa'ya gidiyor. Yeşil Camii'de Kur'an dinleyecek. Dinleyeceği sure ise şöyle;

Abone ol

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e 37 yıl aradan sonra yeniden Türkiye'ye geldi. Dün İstanbul'u gezen Kraliçe bugün Bursa'da Yeşil Camii'de Kuran dinleyecek. Kraliçenin dinleyeceği sure ise Rahman Suresi...

RAHMAN SURESİNİ DİNLEYECEK

Kraliçe'ye bugün Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin ay tarafından Kur'an-ı Kerim'den ''Rahman'' suresi okunacak. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, yaptığı açıklamada, Bursa Valiliğinin, hem ilahiyat fakültesi öğretim üyesi olması hem de yabancı dil bilmesi nedeniyle Kraliçe Elizabeth'e kendisinin Kur'an-ı Kerim okumasını uygun bulduğunu bildirdi. Bunu bir görev olarak kabul ettiğini belirten Prof. Dr. Ay, Kraliçe Elizabeth'e, ziyaret edeceği Yeşil Camii'nde Kur'an-ı Kerim'den ''Rahman'' suresini okuyacağını kaydetti.

RAHMAN SURESİ ALLAH'IN YÜCELİĞİNDEN BAHSEDİYOR

Prof. Dr. Ay, şöyle konuştu: ''Kur'an-ı Kerim bütün peygamberleri kabul eden ve değerli bulan bir dinin kutsal kitabıdır. Hristiyanlığın peygamberi Hazreti İsa ve onun annesi Hazreti Meryem, Kur'an-ı Kerim'deki 'Meryem' suresinde öyle güzel anlatılıyor ki birçok Hristiyan onu okumaktan, dinlemekten hoşlanıyor. Kraliçeye okuyacağım 'Rahman' suresi, Rabbimizin insanı yarattığından, ona yazma ve konuşma kabiliyeti vermesinden, nimetlerden, bahçelerden, denizlerin suyunun birbirine karışmamasından, bilimden, teknolojiden, Allah'ın varlığından ve onun yüceliğinden bahseder.