BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.505,92
HABER /  GÜNCEL

Ekranda darbecisin tartışması

Cengiz Çandar ile Emre Kongar'ın NTV'deki Yorum Farkı programı arenaya döndü.

Abone ol

Cengiz Çandar'ın, "2004 yılında darbe planlandığı ve bu insanların Emre Kongar'ın yakınında olduğu iddiasıyla başlayan iki arasındaki gerilim bu sefer ekranlara neredeyse kavgaya varan bir tartışmayla yansıdı.

İngiltere Kraliçesi'nin Türkiye'yi gelişinin yorumlanmasıyla başlayan program kısa sürede iki arasına bir haftadır süren tartışmaya yeniden geri döndü. Kongar, Mümtaz Soysal'ın 'darbeci' olarak nitelenmesine şiddetle karşı çıkarken Çandar'ın elindeki belgelerin dayanaksız olduğunu iddia etti.

KAVGA ÇIKTI

Tartışma, tek tek okunan iddialar karşısında Kongar'ın da Çandar'ın da istihbarat ile ilişkili olduğunu ima etmesi ile adeta kavgaya döndü.

Emre Kongar, bunu söyledikten sonra Cengiz Çandar'a Mümtaz Soysal ve Cumhuriyet gazetesinin darbeci gösterilmesini kabullenemeyeceğini belirterek “Bunu söylerken hiç utanmıyorsunuz” dedi.

TERBİYENİZİ TAKININ

Cengiz Çandar ise “Ben size belgeleri gösteriyorum. Terbiyenizi takının, ben sizi bana karşı böyle bir şey demekten men ederim” diyerek karşı çıktı.

Kongar’ın ‘Burda olmayan insanlara çamur atıp duruyorsunuz." sözlerine, Cengiz Çandar, “Benim hakkımda ne biliyorsanız getirin benim elimde belgeler var ve olayların da canlı şahidiyim' şeklinde cevap verdi.

Programın son dakikaları ikilinin, 'men ederim', 'terbiyenizi takının' sözleri ile geçti. Süre dolduğu gerekçesi ile de aceleylen Kongar tarafından bitirildi.