BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.504,80
HABER /  GÜNCEL

KPSS soruları ve cevap anahtarları 2017 ÖSYM ais'te

KPSS soruları ve cevap anahtarları 2017 ÖSYM'nin aday işlemleri sayfası ais.osym.gov.tr'den açıklanıyor. 2017 KPSS soruları ve cevapları ÖSYM ile aynı anda internethaber.com'da.

Abone ol

2017 KPSS'den çıkan adaylar KPSS soru ve cevap anahtarlarını arıyor. 21 Mayıs 2017 KPSS soru ve cevapları ais.osym.gov.tr adresinden açıklanıyor. Peki KPSS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? KPSS soru ve cevap anahtarları bugün açıklanacak mı saat kaçta? Bu soruların yanıtları için gözler bugün ÖSYM'de. ÖSYM henüz KPSS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt vermedi. ÖSYM'nin KPSS soru ve cevaplarını bugün akşam 17.00'den sonra veya yarın açıklaması bekleniyor. KPSS soruları ve cevap anahtarları 21 Mayıs 2017 ÖSYM ile aynı anda internethaber.com'da olacak. 

KPSS genel kültür-genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavları bugün. ÖSYM, Kamu Personel Sınavı'na girecek adayların, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işleminin tamamlanacağı uyarısında bulundu. İki oturumda yapılacak olan KPSS sınavında adaylar ilk oturumda 120 soruyu cevaplandıracak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 2017 KPSS Lisans  Kılavuzu'na göre, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da pazar Sabah ve öğleden sonra  olmak üzere 2 oturumda yapılacak. Sınavın sabah oturumu saat 10.00'da, öğleden sonraki oturumu ise saat 14.30'da başlayacak.

Sabah yapılacak genel kültür-genel yetenek oturumunda adaylar, genel  kültür testinden 60, genel yetenek testinden 60 olmak üzere toplam 120 soruyu  cevaplandıracak.

Öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumuna katılacak adaylar ise 80  soruyu doğru yanıtlamak için ter dökecek.

Genel kültür-genel yetenek oturumunun süresi 130, eğitim bilimleri  oturumunun süresi ise 100 dakika olacak.

Tüm adayların, genel yetenek, genel kültür testlerini cevaplaması  gerekiyor. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin, 16 Temmuz'da yapılacak  Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılabilmeleri için genel kültür-genel  yetenek ile eğitim bilimleri oturumlarına katılmaları gerekiyor.

KPSS'DE 15 DAKİKA KURALI

Genel yetenek-genel kültür oturumu saat 10.00'da başlayacak, sınavın  başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri  tamamlanacak. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacak.

Saat 14.30'da başlayacak eğitim bilimleri oturumuna ise sınavın  başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri  tamamlanacak ve 14.15'ten sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak.

KPSS ALAN SINAVLARI NE ZAMAN?

KPSS alan sınavları ise 27-28 Mayıs'ta 3 oturumda gerçekleştirilecek.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

21 Mayıs ve 27-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran 2017'de ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak. Adaylar sonuç açıklama sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler.

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS soruları ve cevaplarının sınavların sona ermesinin ardından birkaç gün içerisinde erişime açılması bekleniyor.