BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,80
ALTIN 2.409,16
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS 1. oturum yarın

Lisans adaylarına yönelik Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS), ilk iki oturumu yarın yapılacak.

Abone ol

2006-KPSS, ÖSYM tarafından 81 il merkezi ve Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

Sınav, yarın sabah ve öğleden sonra ve 2 Temmuz Pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacak. Sınavın yarın sabah oturumuna 456 bin 804, öğleden sonra oturumuna 215 bin 525 aday katılacak. Öğretmen adaylarının yarın yapılacak sabah ve öğleden sonraki oturumlara girmeleri gerekiyor.

Adaylar, sınava gelirken yanlarında sınava giriş ve kimlik belgelerini, nüfus cüzdanlarını, bir fotoğraflarını getirecekler. Adaylara ayrıca, yumuşak uçlu kalem ve iz bırakmayan bir silgi getirmeleri öneriliyor. Sınavda ÖSS'deki kurallar geçerli olacak. Adayların cep telefonu ve benzeri aletleri yanlarında getirmemeleri gerekiyor.

Sınavın cumartesi günü sabah oturumunda Genel Yetenek, Genel Kültür ve yabancı dil, öğleden sonraki oturumunda Eğitim Bilimleri testleri uygulanacak. Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin yanıtlanacağı birinci bölüm 2 saat, yabancı dil testinin yanıtlanacağı ikinci bölümün süresi 1 saat, öğleden sonra oturumu 2.5 saat sürecek. Sınavda, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin uygulanacağı Cumartesi sabah oturumuna tüm adaylar katılacak. Sınavın diğer oturumlarına, adaylar girmek istedikleri kadroların gerektirdiği koşullara göre katılacaklar.

PAZAR GÜNÜ OTURUMLARI
Sınavın pazar günkü sabah oturumuna 129 bin 343, öğleden sonra oturumuna da 77 bin 186 aday katılacak. Pazar günü sabah oturumunda Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe; öğleden sonraki oturumunda Çalışma Ekonomisi ve Endüstrisi İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler testleri uygulanacak.

Pazar günü sabah ve öğleden sonraki oturumların her birinin süresi ise 3.5 saat olacak.