BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Kozmik Hakime tehdit mektubu

Seferberlik Tetkik Kurulu’nda arama yapan Hakim Kayan’a içinde ölüm haberleri küpürü bulunan tehdit mektubu

Abone ol

Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiaları üzerine Özel Harp’in kalbi Seferberlik Tetkik Kurulu’nun kozmik odasında bir haftadır arama yapan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Kadir Kayan’a kurye aracılığıyla tehdit mektubu gönderildi.

Soruşturmayı yürüten savcıya da “Sonun Doğan Öz gibi olur” şeklinde tehdit SMS’leri gelmişti.

‘SON UYARI’ VE ÖLÜ İNSAN HABERLERİ
Cuma günü imza karşılığı teslim edilen büyük boy bir zarf açan 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Kadir Kayan’ın koruma polisleri tehdit mektubuyla karşılaştı. Kayan’ın ismine gönderilen tehdit mektubunun “Son uyarı” ile başladığı, ekinde de çeşitli gazete ve dergilerden kesilmiş ölü insan fotoğrafları ve haberleri bulunduğu öğrenildi.

GÖNDEREN ERGENEKON BAĞLANTILI
Mektubu getiren kurye, koruma polisleri tarafından yakalanırken, Terörle Mücadele ekipleri zarfı M.Ç. adlı kişinin gönderdiğini tespit etti. M.Ç. gözaltına alınarak sorguya alındı. Yapılan araştırmada, M.Ç’nin VKGB’nin istihbarat toplama birimi DSS Özel Büro adlı oluşumunun ‘İstihbarat Grup Yöneticisi’ olarak bilinen Ergenekon sanığı Erkut Ersoy ile irtibatının bulunduğu tespit edildi. M.Ç’nin ayrıca Ergenekon sanıklarının avukatı Dursun Yassıkaya ile bazı görüşmelerinin olduğu ve yine Ergenekon sanığı İsmail Yıldız’ın telefon defterinde de MÇ’nin kayıtlı olduğu bildirildi.

SAVCIYA ‘İLERİ GİTME’ MESAJI GİTMİŞTİ
Ergenekon sanığı Erol Ölmez, 19 Ekim 2009’da tahliye olmuştu. Arınç’a suikast soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Mustafa Bilgili’nin cep telefonuna 4 tehdit mesajı gelmişti. Mesajlarda “Bu işle fazla uğraşma. Senin sonun da Doğan Öz gibi olur” ifadeleri yer aldı. Doğan Öz, 1978’de Kontrgerilla’yı ilk kez tespit edip bununla ilgili rapor hazırlayan savcıydı. Doğan Öz, aldığı tehditlerin ardından suikaste kurban gitmişti.

YEMEKLERİ DIŞARIDAN GETİRİYOR
31 Aralık günü kendisini takip ettikleri iddiasıyla biri sivil iki askeri aracı koruma polisleri tarafından durdurtarak araçlarda arama yaptıran Hakim Kayan’ın son tehdit mektubundan sonra daha dikkatli davranmaya başladığı öğrenildi. Yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Hakim Kayan, yemeklerini dışarıdan getirmeye başladığı öğrenildi. Kayan’ın bu önlemi 2003-2004 yıllarında planlanan darbe girişimleri nedeniyle tehdit altında bulunan dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök’ün karargaha sefertasıyla gitmesini hatırlattı.