BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Köyün tek ’genç kızı’

Antalya’nın Finike ilçesine bağlı yaş ortalaması 65 olan Gökbük köyünde yaşayan tek genç kız olan 23 yaşındaki Ilgın Aslı Öztürk, köyün doğa...

Abone ol

Antalya’nın Finike ilçesine bağlı yaş ortalaması 65 olan Gökbük köyünde yaşayan tek genç kız olan 23 yaşındaki Ilgın Aslı Öztürk, köyün doğal güzelliklerine aşık olduğunu ve burada yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. İstanbul’da yaşayan ve Akdeniz Üniversitesi’ni bitirdikten sonra İstanbul’a dönmeyen genç kız, köyde restoran işletiyor.
Finike ilçesine 20 kilometre uzaklıkta Emekliler Köyü olarak bilinen Gökbük köyünü maddi olanaksızlıklar yüzünden gençler terk ederken, yaş ortalaması 65 olan köyde tek genç olan 23 yaşındaki Ilgın Aslı Öztürk ise, doğal güzelliklerine aşık olduğu köyde yaşamaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
Şehir hayatıyla kariyerini bir kenara bırakarak köye yerleştiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu: "İstanbul Ortaköy’den çıktım geldim. Üniversiteyi Antalya’da okudum sonra buraya geldim. Burada bir genç olarak tekim, ama dışarıdan gelecek olan arkadaşlar olursa belki çoğalırız.”
Köyde restoran işleterek yaşamını sürdürdüğünü anlatan 23 yaşındaki genç kız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversiteyi bitirdim ama lüks yerlerde çalışmak istemediğim için buraya geldim. Doğanın içerisinde olmak ve onu korumaktan hoşlanıyorum. Burada yaşıtlarım olmasa bile ben, dedelerim ve ninelerimle gayet mutluyum."
(İHA)