BIST 10.008
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.436,01
HABER /  SEÇİM

Seçim sonuçlarını bilen adam AK Parti'nin açığını yakaladı

Seçim sonuçlarıyla ilgili isabetli tahminlerde bulunan KONDA Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Radikal yazarı Tarhan Erdem'den yeni bomba...

Abone ol

"Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması kötülüklerin başlangıcı olur!" yorumunda bulunan ve ardı ardına yazdığı yazılarla geri adım atmayan Radikal gazetesi Tarhan Erdem yeni bir bomba daha patlattı.

Son günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yazdığı yazılarla AK Parti'nin açık hedefi haline gelen Tarhan Erdem, cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylara ilişkin yazılı kurallarda büyük bir açık yakaladı.

Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu'na göre aday olan kamu görevlililerinin 'aday listesinin kesinleştiği' anda görevlerinden ayrılmak zorunda olduklarını yazan Tarhan Erdem, bu maddenin Başbakan Erdoğan'in uygulanmayacağını söyledi.

"Kamu görevlilerinin, parti örgüt kademesi yöneticilerinin ve belediye başkanlarının görevden ayrılmaları düzenlenirken, parti başkanlarına ve başbakana görevden ayrılma zorunluğu getirmemesi dikkat çekicidir" diyen Tarhan Erdem, şöyle devam etti:

Aday belirleme çalışmalarının Sayın Erdoğan'ın yönetiminde yürütülmesinin, CB seçimlerinde de uygulanması öngörülmüş bulunan yasalara uygun olduğunu söylemek zordur. Sonuçta, Sayın Erdoğan’ın partisinin karar organlarını ve tüm seçmenleri bir olupbitti karşısında bırakmaktadır.
Adaylığının ilanıyla birlikte Sayın Erdoğan'ın başbakanlığa devam edip edemeyeceği de önemli bir sorundur! 

GERÇEKTEN MERAK EDİYORUM!

Tartışalım; bir parti başkanının kendisini aday ilan etmesinin seçim hukukuna uygun olduğunu; aday olduktan sonra da başbakanlığını sürdüren bir başbakanın “tarafsız CB” olabileceğini söyleyebilen aklı başında bir siyaset adamı var mı görelim, gerçekten merak ediyorum!
Bunları CB adaylarını hangi usulle belirleyeceğini açıklamış ve açıkladıklarını uygulamaya koymuş bir parti lideri tartışabilirdi!

Bakın etrafınıza, bu güne geldik, adayını nasıl belirleyeceği bilinen bir parti var mı?
Demokrasimiz nasıl bu hale geldi diye dizimizi dövüyoruz! Sayın Erdoğan’ın aday olacağı bilinerek CB Seçim Kanunu Tasarısı hazırlandığı ve kabul edildiği için bu gün bu haldeyiz! Bugün karşılaştığımız örnek, genel nedenin bir parçasıdır!

Tarhan Erdem yazıları