BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Köylüler yangından kaçıyor

Alevlerin önü alımayor. Edremit'te Kazdağları'nda çıkan orman yangını yerleşim yerlerine doğru ilerliyor.

Abone ol

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları'nda geceyarısı başlayan orman yangını devam ediyor. Milli park yakınındaki yangın yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

ŞU ANA KADAR 100 HEKTAR

Balıkesir'in Edremit ilçesine Bağlı Zeytinli Beldesi Ortaoba ve Mehmetalan Köyleri arasında kalan Kazdağları'nın eteklerinde akşam saatlerinde başlayan orman yangının kontrol altına alındığı sıralarda Mehmetalan köyü Pınarbaşı mevkiinde başlayan ikinci orman yangını, şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangının büyümesi sebebiyle Beyoba köyü tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Gece saatlerinde yangına havadan müdahale edilemedi. İki orman yangınında şu ana kadar yaklaşık 100 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Balıkesir, Bergama, Çanakkale, Edremit, Burhaniye, Havran, Akçay ve Zeytinli, Altınoluk, Havran, Kadıköy itfaiye ve Orman İşletmesine bağlı ekipler, çok sayıda yangın söndürme arasözleri ve iş makineleri ile söndürme çalışmalarına katıldı. Görevli ekiplere yardım için civar köylerden de çok sayıda vatandaş katıldı.

KÖY BOŞALTILDI

Öte yandan, Pınarbaşı mevkiinde çıkan ikinci yangının Beyoba köyüne kadar yaklaşması sebebiyle, köy halkı cami imamının yaptığı anonsla evlerinden alınıp, ikinci talimata kadar köy çıkışında otobüslerde bekletilmeye başlandı. Yangın korkusuyla evlerini terk eden köylüler, hayvanlarını da ağıllardan uzak yerlere götürmeye çalıştı. Bazı köylüler ise ellerindeki hortumlarla evlerini ve çevresini suladı. Pınarbaşın'daki yangının rüzgârın da etkisiyle sürekli yön değiştirerek büyüdüğü belirtiliyor.