BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  GÜNCEL

Kötü niyetli sözler

RTÜK Başkanı Bülent Ersoy'un sözlerine tepki gösterdi. Zamanlamanın iyi niyetli olmadğını söyledi.

Abone ol

RTÜK Başkanı Zahid Akman, Bülent Ersoy'un sözlerine ilişkin, ''Tartışmaları böyle hassas bir zaman diliminde gündeme getirmelerini iyi niyetli karşılamak mümkün değil'' dedi.

RTÜK Başkanı Akman, Kocaeli'de düzenlenen "Medya Okuryazarlığı Bilgilendirme Toplantısı" öncesinde gazetecilerle sohbet etti, Bülent Ersoy'un sözlerine ilişkin kişisel görüşlerini dile getirdi.

"Bu sözü anlaşılabilir bulmuyorum" diyen Akman, "Askerlerimiz, MGK'nın tavsiyesiyle Başbakanlığın önerisi ve yüce Meclis'in neredeyse oybirliğiyle aldığı bir kararla gönderilmiştir. Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, Genelkurmay Başkanı'nın Meclis'in ortak bir irade ortaya koyarak aldığı bu karar sonrasında yapılan bu mücadele başkalarınınsa, acaba bu sözü söyleyen kim? İster istemez bu soruyu sorma ihtiyacı hissediliyor" dedi.

Zahid Akman, bu görüşlerin bir müzik eğlence programında yer almasından duyduğu rahatsızlığı da dile getirerek, "Böyle önemli hassas bir konunun gündeme getirilmesini kesinlikle şık bulmuyorum" diye konuştu.

"Sözleri Roj TV'de yer aldı"

"Bülent Ersoy'un sözlerinin daha sonra Roj TV'de yer aldığının "hatırlatılması üzerine, Akman, "Doğrusu öyle bir polemiğe girmek istemem. Hangi niyetle söylenirse söylensin, öyle bir süreçte bu ifade edilirse doğrusu bu tür sonuçları beklemek gerekir" dedi.

RTÜK Başkanı Akman, "bundan sonra sanatçı ve kanat önderlerinin açıklamalarına ilişkin bir uyarısı olup olmadığı"nın sorulması üzerine, "Kimsenin hangi ortamda ne diyeceği ile ilgili bir şey söylemek durumunda değilim. Herkes özgürce kanaatlerini elbette beyan etmeli. Türkiye'nin hiçbir tabusu olmamalı ve her şey de tartışılmalı. Fakat bu tartışma gündeme getirdiğimiz konuların derinliğiyle mütenasip bir şekilde yapılmalı" dedi.

Harekata ilişkin yayınlar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki terör örgütüne yönelik harekatıyla ilgili yayınlarda "radyo ve televizyonların duyarlı davrandıklarını" da ifade eden Akman, "Uzmanların tam raporunu alamadık, ancak ihlal niteliğinde çok fazla bir yayın gözümüze çarpmadı. Bu nedenle yayın kuruluşlarına anlayışları ve yapıcı yayınlarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan günlük olarak yapılan açıklamaların da "çok yaralı olduğunu" dile getiren Akman, "Bu şekilde süreçteki spekülatif amaçlı haberler de engellenmiş oldu. Doğrusu bu tür kriz dönemlerinde yayınlarla ilgili sorun yaşanmaması için belirli bir merkezin ihtiyacı karşılayacak periyotlarda haber veriyor olması, süreçteki sorunları, habercilikle ilgili sorunları ortadan kaldıran en önemli etmen oluyor" diye konuştu.