BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  GÜNCEL

Saçı Dinçöze benzemeyince

Saçlarını Petek Dinöz gibi olmasını isteyerek kaynak yaptıran kadın üç ay sonra kuaförüne dava açtı.

Abone ol

Samsun'da, saçlarının Petek Dinçöz'ün saçları gibi olmasını isteyerek kaynak yaptıran 20 yaşındaki Sevda Akkaya, saçlarının kısa sürede bozulduğu ve istediği gibi olmadığı iddiasıyla kuaförü hakkında 2 bin 900 YTL'lik tazminat davası açtı.

Sevda Akkaya, ‘Saçlarımın Petek Dinçöz’ün saçları gibi olmasını istedim ve bunun için kuaförüme 900 YTL ödedim. Ama bana ucuz kaynak yaptı. Bir yıl kadar kullanabileceğimi söylediği saçlarım bir ayda bozuldu ve normal saçlarım bile zarar görüp dökülmeye başladı. Ben de gidip kendisinden paramı istedim. Fakat paramı geri vermedi. Ben de kendisi hakkında Tüketici Mahkemesi’ne 2 bin 900 YTL’lik tazminat davası açtım” diye konuştu.

Kadın kuaförü M.A. ise, savunmasında, “Kendisini kaynak konusunda uyardım. Herkes kaynak saçı kullanamaz. Hatta yapmak istemedim. Ancak çok ısrar etti. 12 saat saçlarına kaynak yapmak için uğraştım. O zaman çok beğenmişti. 3 ay bu saçı kullandı. Sonra gelip benden parasını istedi. Kaynak saçlar, aşırı sıcak su ile yıkandığında ve çok sıcak fön çekildiğinde zarar görür. Sanırım öyle yapmış. Benim bu olayda bir kusurum olduğunu sanmıyorum” dedi.

KİŞİNİN KULLANIMINA BAĞLI

Samsun Kuaförler Odası Başkan Yardımcısı Bülent Yüksel, kaynak saçla ilgili şunları söyledi: “Saç için çeşitli kaynaklar var. Boncuk kaynak son zamanlarda en çok kullanılan ve en kullanışlı olan kaynak türüdür. Ancak her kaynakta takılan saçın kalitesi çok önemlidir. Kaynaklar kişinin kullanımına bağlı olarak 4 ila 8 ay süresince rahatlıkla kullanılabilir. Hangi kaynak olursa olsun aşırı sıcak su ile yıkanınca ve çok sıcak fön çekmeyle zamanla bozulabilir ve kullanma süresi de kısalır.”