BIST 9.975
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.435,69
HABER /  POLİTİKA

DTPliler bayram yaptı

DTP'liler çok mutlu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve operasyonun bitişi Şanlıurfa'da birlikte kutlandı.

Abone ol

DTP, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü 8 Mart'ta kutlayacağına bugün kutlamayı uygun buldu. Şanlıurfa'daki tören, 'TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki harekatın bitişini kutlama' mitingine döndü. Yüzlerce gösterici zılgıt attı, halay çekti.

DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, Kuzey Irak'taki ‘Güneş harekatı' ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın “Amaca ulaşıldı” açıklamasını eleştirerek, “Neydi amacınız. Ölmek ve öldürmek miydi?” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında DTP'li kadın milletvekilleri, belediye başkanları, kadın kuruluşları tarafından Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde düzenlenen kadın mitingine katılmak üzere gelen Emine Ayna başkanlığındaki DTP'li kadın milletvekilleri, Suruç Belediye Başkanı DTP’li Ethem Şahin’i ziyaret etti. Emine Ayna, Kuzey Irak'taki harekatın son bulmasının umut verici olduğunu ancak, bundan sonra devam etmemesini önemsediklerini söyledi.

Ayna, “Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti, Genelkurmay'ı, muhalefeti şunun farkına varmıştır. Bunlar çözüm değil, gidip gördüler en azından. Bir şey olmadı, sadece insanlar öldü. Asker veya gerilla, gençler öldü. Çözüm hak ve özgürlüklerinin önünün açılmasında” diye konuştu.