BIST 11.068
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.501,85
HABER /  GÜNCEL

Kosova'da 'barikat çatışması'

Sırpların Kosova sınırına koyduğu bariyerleri kaldırmak isteyen Uluslararası Barış Gücü askerleriyle Sırplar arasında çıkan çatışmada en az dört kişi yaralandı.

Abone ol

Kosova'nın kuzeyinde, Sırbistan sınırındaki yollara konmuş barikatları kaldıran NATO bünyesindeki Kosova'daki Uluslararası Barış Gücü (K-For) askerleriyle bir grup Sırp arasında çıkan çatışmada en az üç Sırp ve bir K-For askeri yaralandı.

Zvecan kenti yakınlarında yaşanan olayda barikatları kaldırmak isteyen askerlerin üzerine bazı Sırp protestocularun taşlı saldırıya girişmesi üzerine askerler ateş açtı.

Bir görgü tanığı, Reuters Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada bazı Sırpların çatışma sırasında tabanca kullandığını belirtti.

Kosova ve Avrupa Birliği yönetimlerinin Sırp sınırını kontrol altına almaya çalışmalarına karşılık olarak Sırplar yollara barikatlar kurmuştu.

Daha önce de K-For askerleriyle Sırplar arasında çatışmalar yaşanmıştı. Sırplar, Kosova'nın kuzeyindeki en büyük etnik grup.

Kosova'daki NATO sözcüsü Uwe Nowitzki, çatışmada bir K-For askerlerinin yaralandığını açıkladı.

Haber ajanslarıysa en az üç Sırp yurttaşının yaralandığını aktardı.

Kosova'da çoğunluktaki Arnavutlar 1999 yılında Sırbistan'la bağlarını koparmış ve 2008 yılında Kosova, bağımsızlığını ilan etmişti.