BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Kosova tekrar sandığa gitti

Kosova'da ilk kez yapılan genel seçimlerin ardından yaşanan usülsüzlükler üzerine 5 belediyede kısmi seçimler yapılıyor.

Abone ol

Kosova'da bağımsızlık ilanı sonrası 2010 yılının 12 Aralık tarihinde ilk kez gerçekleşen genel seçimlerle ilgili belirsizlik sürerken, usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle bugün 5 belediyede kısmı seçimler yapılıyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Kosova Merkez Seçim Komisyonu (KÇZ) başta Skenderay, Deçan, Drenas, Liplan ve Malişeva olmak üzere toplam 185 oy yerinde tekrar sandık başına gidileceğini açıklamıştı. Bugün sabah 07:00 itibariyle sandık başına giden seçmenler akşam 19:00'a kadar oy kullanabilecek. 2 Bin 500'ün üzerinde gözlemcinin izleyeceği seçim sonuçları, Pazartesi?nden itibaren sayılmaya başlanacak. 1 ay önce gerçekleşen ilk genel seçimlerde Kosova?nın birçok belediyesinde usulsüzlüğün yapıldığı gerekçesiyle oylar tekrar sayılmıştı. Bu yıl ilk kez gerçekleşen genel seçimlerde Kosova?da ilk kez 2 Türk siyasi parti seçimlere gitmişti.

Kosova Merkez Seçim Komisyonu, Kosova Demokratik Türk Partisi'nin (KDTP) 8082 oy aldığını, ilk kez seçimlere katılan Kosova Türk Birliği'nin (KTB) ise 1833 oy aldığını açıklamıştı. Bugün seçimlerin gerçekleştiği bu bölgelerde Kosovalı Türklerin yaşamaması dolayısıyla her 2 Türk parti her hangi bir çalışma yapmadı.

MİTROVİÇA'DA SEÇİMLERE GİDİYOR

Bugün 5 belediyede gerçekleşen seçimler dışında Kosova Merkez Seçim Komisyonu (KÇZ) Kosova Yüksek Mahkemesi'nin Mitroviça Belediyesi'nde 24 oy verme yerinde tekrarlanacağını açıkladı. KÇZ tarafından yapılan açıklamada Mitroviça'da tekrarlanacak seçimin tarihinin en kısa zaman içerisinde saptanacağı duyurulurken seçim süreci için tüm yasal hazırlıkların yapılacağı bildirildi.

Mitroviça'da gerçekleşecek olan seçimlerde hem Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP), hem de Kosova Türk Birliği'nin (KTB) de şubeleri olmasından dolayı hazırlıklar yapması bekleniyor.