BIST 10.944
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.505,24
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Köşkte pantolonu düştü

Yaşar Kemal Cumhurbaşkanlığı büyük ödülünü almak için Köşk'teydi. Çok talihsiz bir kaza yaşadı. İşte o anlar;

Abone ol

İNTERNETHABER

EDEBİYATIM DEĞİL NAMUSUM UMRUMDA

Yaşar Kemal'in konuşmasından notlar

- Düş gücüne gelince, bugün de sonsuz düşler kuruyorum. Düş gücünü yitiren insanın hiçbir umudu kalmaz. Umut, düş gücünün yarattığı ve insanoğlunun sahip olduğu en büyük değerlerden biridir.
- İnsanların yoksulluğu devam edemeyecek böyle, ya insanlık yok olacak ya bu sistem devam edemeyecek. Bir gün bir Türk yazar da bunu söyledi diyecekler.
- Edebiyatım umrumda değil, namusum umrumda.
- Anadolu da yaşayan her halk kendi dilini kullanacak, kendi ana dilinden eğitim görecek, kitaplar yazacak, filmler çekecek. Biz çok kültürlü toprak olduğumuzun farkına varacağız.
- Ben onun için yazıyorum, sevgi için, dostluk için, savaşa düşmanlık için yazıyorum

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri dün Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene damgasını usta yazar Yaşar Kemal vurdu... Hem sözleriyle, hem de düşen pantolonuyla...

Törenin evsahibi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül büyük ödülü takdim etmek üzere Yaşar Kemal'i sahneye davet etti. Görevlilerin yardımıyla kürsüye doğru yürüyen yazarın pantolonu tam bu esnada dizlerine kadar düştü...

Yaşar Kemal yaşadığı bir anlık paniğin ardından yanındakilerin yardımıyla pantolonunu çekti ve kürsüye geldiğinde bu durumun açıklamasını şöyle yaptı:

"1,5 aydır bel ağrısı çekiyorum. Belimde bir şey var, kemerimi takamadım. Kimsenin aklına bir şey gelmesin diye, hasta hasta buraya geldim"

O anlar kameralara böyle yansıdı: