BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.422,24
HABER /  SEÇİM

Korkutan 'genel seçim sonuçları' senaryosu

Genel seçimlere 4 gün kala ABD'li düşünce kuruluşu, HDP'nin barajı aşamaması durumudna PKK'nın büyük eylemler yapabileceğini ileri sürdü.

Abone ol

7 Haziran'da yapılacak genel seçime doğru son düzlüğe çıkan bugünlerde, seçim kritikleri ve seçim sonuçlarına ilişkin senaryolar her geçen gün başka bir iddiayla gündeme geliyor. Son olarak 2015 genel seçimlerine ilişkin rapor hazırlayan ABD'li düşünce kuruluşu Bipartisan Policy Center, korkutucu bir seçim senaryosu hazırladı.

"HDP BARAJI GEÇEMEZSE BÜYÜK EYLEMLER OLABİLİR"

HDP'nin barajı geçememesi durumunda tüm Türkiye'de eylemler gerçekleşeceği söylenen araştırmada, PKK'nın da HDP'nin meclise girmemesi durumunda büyük eylemlere yeniden başlayabileceği söyleniyor. 

OLUMSUZ RAPOR

Olumsuz sonuçlar barından rapora göre, seçim sonuçlarından bağımsız olarak Türkiye'de kutuplaşmanın ve toplumsal gerilimin artması ve ABD-Türkiye ilişkilerinin de kısa vadede düzelmeyeceği kesin...

2015-genel-secimleri-oy-sandigi.20150603134906.jpg 

AK PARTİ DEVAM EDERSE 'AŞIRI SOL' TEHLİKESİ

AK Parti'nin yönetiminin devam etmesi durumunda ülkede "aşırı sol" tehlikesi olduğu belirtilirken, şiddettin artmasının da gerçek bir olasılık olduğu söyleniyor. Raporda buna kanıt olarak DHKP-C'nin eylemleri ve HDP'ye karşı yapılan saldırılar gösteriliyor.