BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Korkunç senaryoya Bahçeli'den tepki

Diyarbakır'daki mitingi karıştıracakları iddiasıyla düzenlenen baskın Bahçeli'yi kızdırdı!

Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır mitingini karıştıracakları iddiasıyla bazı MHP'lilerin gözaltına alınmasına Konya'dan sert çıktı! MHP'lilerin tezgah peşinde olmadığını söyleyen Bahçeli, Diyarbakır'a inadına gireceğini söyleyerek "bir kişi bile olsa oraya gideceğim" dedi. Polis, Diyarbakır'daki mitingi karıştıracakları iddiasıyla İstanbul'da operasyon düzenlenmiş ve aralarında eski ilçe başkanlarınında bulunduğu bazı MHP'liler gözaltına alınmıştı.

Bahçeli, Hükümet Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde halka hitap etti.
Seçimlerin Türk milletine ve siyasi partilere hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Bahçeli, ülkenin çok ağır iç ve dış tehlike, tehdit ve tuzaklarla karşı karşıya olduğu dönemde seçimlerin yapılacağını belirtti.

Seçimlerin milletin kaderinin yeniden belirlenmesinde karar anı olacağını dile getiren Bahçeli, vatandaşlardan 12 Haziran seçimlerini önemsemesini ve sandığa gitmesini istedi.
Bahçeli, AK Parti'nin 2002 ve 2007 seçimlerinde büyük bir sayısal çoğunlukla tek başına iktidar olduğunu ve tüm politikalarını uygulayacak güce sahip olduklarını vurgulayarak, buna karşın insanların işsiz olduğunu, hayat standartlarının yükseltilemediğini, bu nedenle AK Parti'nin iktidardan uzaklaşma vaktinin geldiğini savundu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Demokratik açılım politikalarını eleştiren Bahçeli, şunları kaydetti:

''Bugün Hakkari'de vali yok, kaymakam yok. Hakkari'de kamu otoritesi, orada bulunan bir avuç polis tarafından sağlanmak durumunda kalınmış. Akşamın alaca karanlığında peşmerge bozuntularıyla sabaha kadar cebelleşiyorlar. Bir edepsiz polise tokat atabiliyor, bir başka edepsiz kalkıp polis arabasını tekmeleyebiliyor. Başbakan'dan ses yok. Çünkü Kuzey Irak'ta Mehmetçiğe çuval geçirildiğinde de sesi çıkmamıştı. Bu olsa olsa delalet dönemi olmuştur. Diyarbakır'da Anayasa değişikliğiyle ilgili bazı ifadeler kullanmaya başlıyor. Eğer bu niyetle 12 Haziran'da milletten yetki alıp Anayasa'yı değiştireceksen şimdiden hıyanet dönemine adım atmışsın sen.''

MHP'NİN DİYARBAKIR MİTİNGİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'yi sürekli olarak ''Sivas'ın ötesine gidemiyorsun'' diyerek eleştirdiğini anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti:

''Ayın 6'sında Diyarbakır'da olacağım. MHP'nin Diyarbakır'a gidişinden rahatsız olan Başbakan, Adalet ve Kalkınma Partisi zihniyeti, devletin bürokratlarını kullanıyor. PKK-MHP sataşması veya bir grup ülkücü Diyarbakır'a gidecekmiş de orada mitingi sabote edip oyunu artıracakmış...Bu ne şerefsizliktir, bu ne ahlaksızlıktır. Milliyetçi Hareket canını dün verdiği gibi bugün de verir ama ülkesine ve milletine bir toplu iğne ucu kadar zarar verdirmemek için gayret gösteriyor. O zannediyor ki bunlar Diyarbakır'a gitmesin, vazgeçsinler. Şimdi söylüyorum. Diyarbakır'a inadına gideceğim, orada bir kişi de karşılasa... Nerede, ne söylediysem Diyarbakır'da da kıvırmadan aynısını söyleyeceğim.  Çünkü bu ülke bizim. Bu ülkeden ne bir kum tanesi ne bir insan kaybına rıza gösteririz. Biz bin yıllık kardeşliğin sevdalısıyız. Diyarbakır'da MHP, kardeşliğin sembolü olan, tarihe kayıt düşen bir toplantı yapacak. Bu toplantıda Diyarbakırlılar Milliyetçi Hareket'e inşallah kucak açacaklar. Çünkü onlar bölünmek istemiyor. Çünkü onlar kardeşliğin bozulmasını istemiyor. Çünkü onlar birarada yaşamanın huzur ve mutluluğunu yaşamak istiyor.''
TOKİ KONUTLARI

AK Parti Hükümeti döneminde yaptırılan TOKİ konutlarında yapılan usulsüzlükleri iktidara geldiklerinde ortaya çıkaracaklarını savunan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: ''

''TOKİ'yi tuğlasına kadar inceleteceğim. Nerede ne yolsuzluk varsa hangi arsa nasıl peşkeş çekildi, hangi müteahhide peşkeş çekildi. O müteahhit 'daha fazla para kazanayım' diye hangi eksik malzemeleri kullandı. Satarken ne kadar daha pahalı satmayı düşündüler? Tüm bunların hepsini hesaplatacağım, inceleteceğim. Eğer bir yolsuzluk bulur isem. Namus sözü veriyorum. İster bir trilyon olsun ister 10 katrilyon olsun, yolsuzluğun bedeli ne ise onu alacağım, TOKİ'de o evlerde oturan kardeşlerime kardeş payı olarak dağıtacağım.''

9 yıllık tahribatı ortadan kaldırabilecek ilkeli dürüst bir iktidara ihtiyaç olduğunu ileri süren Bahçeli, ''Bugünkü iktidar her alanda bölücülük yapıyor. Ekonomik faaliyetlerde de bölücülük yapıyor. Bir yanda rant ekonomisi ile beslenen zümre. Bunlar genelde hanedanlar, çocukları... Kimisi mısır, kimisi gemi, kimisi tavukçuluk yapıyor. Öbür tarafta yakınları ve işbirlikçileri hepsi yolsuzlukla beslenmiş olan, artık AKP'nin sade vatandaşına fiziken de benzemez hale gelmiş, yüzleri tombul tombul enseleri kalın bir takım adamlar türemiş ama öbür tarafta da işsizlik ve yoksullukla hayatı zehir olan, sadaka ekonomisine mahkum insanlarımız var. Bu kadar yoksulluğun kalıcı ve sürekli olmasını onlar iktidarın mazotu kabul ediyor, oy deposu kabul ediyorlar'' diye konuştu.